Mislila je da je nemoguće da se smrša 3 kilograma za 1 dan, dok nije otkrila ovo!

Mnoge dijete imaju jo-jo efekat, pa se kilogrami vrate čim prestanete, a ovu dijetu možete da držite neprekidno.

Postoje razne delotvorne dijete, ali mnoge od njih su prilično restriktivne i zato i štetne za zdravlje, pa nije pametno predugo ih držati. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta, da se kilogrami vrate čim prestanete s dijetom. Zato vam je potrebna ova – dijeta mladog meseca.

dijeta

Ova dijeta je efikasna, a opet, možete da je držite non-stop, jer ne uskraćujete sebi ništa od namirnica koje su vašem organizmu neophodne. Takođe je zgodna i sa psihološke strane, jer menjate faze iz nedelje u nedelju, prateći prirodne cikluse mesečevih mena, a u jednoj od tih faza smete da udovoljite sebi. Posle dva tri meseca, kad uđete u ritam, nećete imati nikakvih problema da zauvek nastavite tako da se hranite, jer ćete biti zadovoljni rezultatima, što će vas motivisati, a imaćete uvek periode kad udovoljavate sebi, što će vam olakšati situaciju.

Kako se drži dijeta?

Prvo saznajte kad je dan mladog meseca. To možete saznati iz crkvenog kalendara ili pronaći na internetu. Za mesec jun 2016. to je 05, dakle možete da počnete već od sutra.

Tog dana, kad je mlad mesec, ne jede se ništa. Dakle strog post, pije se samo voda ili blagi čaj, na primer od majčine dušice. Ako ne možete da izdržite možete da popijete i malo soka od ceđenog voća i povrća, naravno sve bez dodavanja šećera ili bilo kakvih aditiva. Tokom dana treba da popijete od tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i malo rendanog đumbira (samo malo, čisto da zarezi, nemojte preterivati), što će pokrenuti metabolizam. Ako se strogo budete držali ovih pravila, samo za taj jedan dan možete smršati i do tri kilograma.

Sledećeg dana krenite da jedete, ali samo laganu hranu. Do kraja prve nedelje ciklusa, izbacite hleb i testo, od ugljenih hidrata jedite integralni pirinač, a od mesa najbolje govedinu. Jedite puno povrća, a uveče velike količine salate.

Druge nedelje možete ubaciti dvopek i puter za doručak, kao i kuvana jaja i parče sira. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve nedelje, samo doručak treba da bude jači.

Treće nedelje, koja počinje kad je mesec pun i počinje da opada, pridržavajte se režima iz druge nedelje, ali za večeru, uz salatu možete dodati i meso.

Četvrte nedelje možete jesti sve, samo nemojte da preterujete sa šećerom, jer i organizam se navikao na to, a to su ionako prazne kalorije. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade, jedite hleb, sendviče, pice i pljeskavice, samo ne preterujte. Kad ponovo dođe dan mladog meseca, sve ide ispočetka.

Faze ishrane su prilagođene prirodnim ciklusima i organizam će se jako brzo navići na njih.

(izvor: Telegraf.rs)

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: