Ovo je 5 začina uz pomoć kojih gubite i do 20 kilograma!

Za ljude koje imaju indijanske gene hraniti se začinjenom, ukusnom hranom je skoro obavezno. Za porodičnim stolom tokom večere, bilo ko ko ne dodaje peperone na picu ili ne može da podnese ljutinu mamine vatrene kari piletine bio bi ismejan.

Kada bi pokušali da oslabe, njihova ljubav prema ljutoj i začinjenoj hrani nije dobro prošla (bar ne u početku). Hrana koja je važila za ‘zdravu’ je bila ekstremno dosadna! Nisu imali dosta uspeha u održavanju zdrave ishrane, jer bi žudili za šećerom i hranom koja goji – dosta su ukusnije, složićemo se !

Ali nakon što bi shvatili koliko im je ukus bitan, počeli bi da stvaraju zdrave recepte koji su sadržavali začine koje toliko vole. Bum! Gubljenje težine postaje dosta lakše. Izgubili bi preko 20 kilograma u roku od par meseci i proces je bio dosta ugodniji nego što su uopšte mogli da poveruju, jer vole hranu koju jedu!

Stvar je u tome da, začini ne samo da imaju odličan ukus, oni dodatno imaju povlastice za gubljenje kilaže. Začini imaju malu kaloričnu vrednost, sa samo četiri do sedam kalorija po kafenoj kašićici.

Ovo je pet najboljih začina za gubljenje kilaže i kako da ih koristite:

1. Kumin

Kumin je začin korišćen u mediteranskim i indijanskim kuhinjama. Takođe pomaže u regulisanju šećera u krvi dok pruža istančan ukus sa malo kalorija.

Dodati tri kafene kašike kumina, sa malo soli i bibera, bilo kojoj ribi ili mesu.

2. Kardamom

Kardamom je korišćen kao pomoćnik u varenju kroz vekove, više kao aditiv u čaju. Takođe se  koristi kao prirodni osveživač daha. Kardamom je topao i aromatičan u kuvanju, i niskokalorična eksplozija ukusa za povrće, sočiva i supe.

Dodati kardomom direktno u šolju čaja za lakše varenje nakon obroka.

3. Kurkuma-indijski šafran

Ovaj predivni, narandžasti začin donosi toplinu, zemljani ukus mnogim jelima bez menjanja ukusa. Poboljšava varenje, i redukuje simptome nadimanja i gasova. Takođe sadrži antioksidante za prevenciju raka.

Koristi u spremanju graška, jelo koje dosta pomaže u gubljenju početnih 8 kilograma.

4. Kapsaicin

Ovo je komponenta koja biberu i crvenoj paprici daje ljutinu, kapsaicin poboljšava metabolizam koji prouzrokuje u našim telima da sagorevamo više kalorija, čak i u stanju mirovanja. Takođe pomaže u kontrolisanju apetita.

Najlakši način da započnete korišćenje kapsaicina u vašoj dijeti jeste da dodate pola isečene zelene ljute parike ili serano paprike (malo ljuće) u bazu vašeg kuvanja (kao što je ulje) kako bi pojačali ljutinu mesa, jaja, pasulja i jela sa povrćem.

5. Cimet

Slatkasti začin reguliše šećer u krvi, koji pomaže u redukovanju apetita i umanjuje skladište masti.

Kafena kašika cimate je odlična zamena za šećer u kafi ili čaju, i takođe dodaje divan šmek voćnim koktelima.

Konzumiranje hrane koju volite je krucijalna u gubljenju kilograma. Jednostavno, ako volite svoju hranu, želećete da je jedete. I bićete na bržem putu da izgubite kilažu i da se osećate odlično!

izvor: Mojbalans

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: