Jela je SAMO BANANE 12 dana, pogledajte šta se desilo!

Džulija Tarbat, ekspert za ishranu i životni vodič, rešila je da u toku 12 dana jede isključivo banane kako bi očistila svoj organizam. Pogledajte šta joj se desilo nakon toga.

Kako sama Džulija kaže, banane su jako kvalitetno voće, koje iako je kalorično, sadrži i fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osećaj sitosti dugo traje. Prvo što je primetila bilo je veliko olakšanje u stomaku i “tiho” varenje.

– Imala sam osećaj da uopšte nemam stomak, jer su creva tako mirno radila. Takođe sam primetila da sam mnogo opuštenija, nisam osećala nikakav stres što je bilo veoma opuštajuće. Bila sam pozitivnija i kreativnija – kaže Džulija.

Prema njenim rečima, pored brojnih poboljšanja, primetila je i da je mnogo bolje koncentrisana i da ima oštriji fokus.

– Po prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam da se fokusiram na bilo koji zadatak – govori Džulija kojoj se u ovom eksperimentu pridružio i njen muž, Pol.

Pol i Džulija inače su izuzetno vezani jedno za drugo, pa im ova dijeta nije teško pala, a kako imaju i svoju farmu na kojoj uzgajaju voće i povrće, to im je olakšalo pripremu obroka.

Pre promene režima ishrane, Džulija je patila od povišenog šećera u krvi, digestivnih problema, kandide, depresije i hormonskog disbalansa, a dugi niz godina nije bila u mogućnosti da se ostvari kao majka.

Pošto je napravila ove radikalne promene, kako kaže, zdravlje joj se dosta popravilo, a rodila je i dete.

Međutim, ne bi se svi lekari i nutricionisti složili sa ovakvim načinom ishrane. Iako sirove namirnice (voće i povrće) imaju manje soli, a bogate su vlaknima, sa druge strane, neke namirnice ukoliko se konzumiraju sirove mogu da budu i kontraproduktivne.

Karfiol, prokelj i brokoli narušavaju rad štitne žlezde, pa osobe koje imaju problema sa štitnjačom ne bi trebalo da konzumiraju ove namirnice. Takođe, osobe koje jedu isključivo sirovu hranu skloniji su nedostatku vitamina B12, gvožđa, cinka i kalcijuma što dovodi do anemije i zato se ovakav način ishrane ne preporučuje starijim ljudima, trudnicama, porodiljama i deci.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite na radikalne promene po pitanju režima ishrane, dobro se informišite kod lekara i nutricioniste i prekontrolišite svoje zdravlje.

izvor: Srbija Danas

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: