Detoksikacija organizma

Svakog dana, telo čoveka je izloženo mnogim materijama koje imaju loš uticaj na zdravlje.

Posledica toga je umor i nedostatak energije. Uradite nešto za svoje zdravlje – sprovedite detoksikaciju!

Na organizam veoma loše utiče teška hrana, nedovoljna fizička aktivnost i stresne situacije u dužem vremenskom periodu.

Detoksikacija je način da oporavite svoj organizam.

Idealno bi bilo da detoksikaciju sprovodite na svakih šest meseci, da bi imunitet bio jači.

Na prvom mestu je važno da se eliminišu toksini iz bubrega, jetre i bubrega, zato što se ostaci toksina skupljaju baš u njima.

Detoksikacija se može sprovoditi na više različitih solucija:

Prva solucija je detoksikacija postom. Post praktikuju sve vere na svetu, kao čin koji doprinosi očišćenju tela, ali i duše. Ovaj post se mahom bazira samo na vodi, ali je idealno piti sokove od svežeg voća, da biste se snabdeli hranljivim materijama i vitaminima.

Pored toga, možete piti i neke od čajeva koji se propisuju ljudima u lečenju. Trajanje posta je od jednog do tri dana, nikako ne duže.

Druga solucija je ”detoks dijeta”. Jedan dan pre nego što počnete sa ovom dijetom trebalo bi da postite – konzumirate isključivo vodu i čaj. Sutradan počinjete sa dijetom – jedete sveže voće i povrće. Možete piti sokove koje ćete sami pripremiti od voća.

Pored toga, treba jesti i supe od povrća. Povrće možete kuvati na pari ili dinstati uz malu količinu ulja.

Kada spremate salate, nemojte upotrebljavati jake začine kao što su so i biber. Za začinjavanje upotrebite sok od limuna i maslinovo ulje. Možete da jedete i žitarice kao što je ječam, integralni pirinač ili preparati od soje. Dobrodošao je i jogurt bez masti.

U vreme trajanja ”detoks dijete” zabranjena su alkoholna pića, kafa, sve vrste testenina, slatkiši, ulje, sir, krompir i sva jaka hrana.

Ukoliko mislite da nije pravi trenutak za dijetu, organizam je moguće očistiti i to brzo – posećivanjem saune, zato što kroz znoj toksini lakše odlaze iz organizma. Finalna detoksikacija može imati višestruki pozitivni efekat na celo telo pa se na taj način možete rešiti i stresa, glavobolje i mnogih drugih pratećih problema organizma.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: