Dilema, baciti, sačuvati ili kako odlagati igračke za decu

Koliko puta ste se našli u situaciji da ne znate šta uraditi sa svim tim stvarima koje nazivate igračke za decu. Ma koliko se trudili da ih svedete na minimum vaše dete će uvek tražiti nešto novo i drugačije. Najveći problem je što se igračke gomilaju, a svaka nova igračka vaše dete zanima, ma neka je i jedan dan, ali i to ume da bude previše. Jedna od preporuka psihologa jeste da, kada vaše dete nije kod kuće, polovinu ili više igračaka za decu sklonite u podrum ili na neko drugo mesto. Kada prođe određeni period i kada zaboravi na sve te igračke koje ste sklonili, vi ih pronađite i kada mu pokažete te igračke vaše dete neće moći da sakrije oduševljenje kada ih vidi. Verujte, na isporbanom principu, interesovaće se za te igračke mnogo više nego pre no što ste ih sakrili.

Kako skladištiti igračke za decu

S obzirom da vaše dete, pre svega prema proceni bake i deke ima i previše igračaka, najbolji način da ih sklonite iz vidokruga, ali i da ih sačuvate jeste da ih spakujete u više nego praktične plastične kutije koje mogu po povoljnim cenama da se nađu u nekoliko prodajnih lanaca prodavnica stvari za kuću, ali i u prodavnicama gde se prodaje plastika. Ono što je dobro za igračke za decu, ali i za pomenute kutije jeste da će u njih stati gotovo sve igračke za decu koje ste kupili, a da ih pritom nećete oštetiti i neće padati prašina po njima. Mesto odlaganja može biti plakar, špajz, podrum, ali i spod kreveta, terasa, naravno, shodno prema mogućnostima. Bitno je da sve igračke za decu budu očuvane, ukoliko ih vaše dete nije proučilo i došlo im glave , jer ćete iste koristiti za vaše drugo, treće ili ćete ih pokloniti rođaku, komšiji. S obzirom da su to uložene pare, preporuka je da ih ne bacate, jer postoji dete koje će se upravo igračkama koje nisu vašem detetu zanimljive, oduševiti. Slobodno pitajte osobe da decom da li žele da im poklonite igračke za decu koje vama sada postaju opterećenje.

Kada su u pitanju plišane igračke za decu!?

Ukoliko ste roditelj bar jedne devojčice, u vašem domu ima toliko plišanih igračaka da verujemo da možete i prodavnicu njima da snabdete. Mede, kuce, mace, razne životinje i lutkice, potrebno je s vremena na vreme na temperaturi od 60 stepeni oprati u mašini za veš, kada se osuše, ukoliko više ne znate šta sa njima, preporučujemo vam vakuum kese. Kao idealno rešenje skladištenja i očuvanja istih vakuum kese će zaštititi vaše igračke za decu od razne gamadi koja ih napada, a samom vakuum kesom bićete i više nego zadovoljni, jer ćete moći da je odložite na dno kutije u kojoj držite posteljinu ili čak u plakar, jer zauzimaju veoma malo mesta.

U krajnjem slučaju, ukoliko je vaše dete odraslo, neka samo odluči koje igračke mu više nisu potrebne, potom sve nepotrebne igračke za decu spakujte u kese ili kutije i poklonite prvom domu za decu, bolnici, domu zdravlja, vrtiću ili svratištu, jer tako ćete pokazati vašem detetu šta znači plemenitost, učinićete dobro delo i rešiti se muke skladištenja igračaka koje su postale smetnja u vašem domu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: