Ishrana za lepu kožu

Da bi ste imali lepu i zdravu kožu, namirnice koje unesete putem ishrane morate birati pažljivo i u svakom trenutku morate imati svest o tome kako i na koji način one utiču na izgled i zdravlje vaše kože.

Na prvom mestu, izbegavajte namirnice koje će imati nepovoljan uticaj na vašu kožu, to su masne i previše začinjene namirnice i slatkiši, koji bez sumnje uzrokuju zapušenost vaših pora i pojavu promena u vidu bubuljica i akni na vašoj koži ili njenu hrapavost i ne baš prijatan osećaj koji stvara pri dodiru.

Da bi vam koža bila zdrava i baršunasta, potrebno je kao najvažnije da bude hidrirana, zato unosite svakodnevno dovoljno tečnosti u svoj organizam, posebno vode i prirodnih sokova od voća koje sadrži visok procenat vitamina C.

Takođe, podmlađivanju i zdravom i glatkom izgledu vaše kože doprineće i unos namirnica kao što je kakao, riba i riblji proizvodi, jaja i druge namirnice bogate proteinima, koštunjavo voće i jogurt.

Svaka od ovih namirnica, će na svoj način imati povoljan uticaj na vašu kožu, a istovremenim kombinovanjem više nabrojanih namirnica efekat lepog i zdravog izgleda vaše kože će biti pojačan.

Uz ovakvu ishranu, neophodno je održavati i redovnu, svakodnevnu spoljnu negu kože, negovati je i održavati adekvatnim hidrantnim kremama ili mlekom, koje ćete na kožu nanositi nakon svakodnevnog kupanja ili tuširanja.

Takođe, povremeno možete uraditi spoljni piling kože čitavog tela koji će dodatno osvežiti vašu kožu, tako što će sa nje ukloniti sve izumrle ćelije ili nečistoće.

Piling napravljen od projnog brašna i tople vode, dovoljno je da jednom nedeljno nakon tuširanja utrljate na kožu tela i isperete. Na ovaj način koža će biti i pothranjena vitaminom B koji je neophodan za njen zdrav izgled, a koji je u velikoj meri sadržan u projnom brašnu.

Pored svega ovoga, vašoj koži možete priuštiti najbolje tretmane kao što su na primer fileri i mikrodermoabrazija.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: