Nije svejedno GDE vam je iskočila BUBULJICA! To govori koji organ vam je oboleo! (VIDEO)

Mnogo je promena na vašem telu na koje ne obaćate pažnju, a baš one pokazuju da nešto sa vašim zdravljem nije u redu.

Ukoliko vam izlaze bubuljice ili prištići ne bi trebalo da se brinete samo za lepotu. Svaka mrlja na vašoj koži može da bude uzrok neke bolesti.

Bubuljice i nisu tako loša stvar, jer mogu da vas upute u vaše zdravstveno stanje i da vam pruže šansu da na vreme reagujete ukoliko za tim ima potrebe, piše 24 sata.

Bubuljice-na-licu

Pravovremena poseta lekaru može da spreči razvoj težih oboljenja.

Ovaj video će vam otkriti šta je ono na šta treba da obratite pažnju.

Ruke

Ako je vaša koža gruba na dodir i puna sitnih neravnina, reč je o tzv. purećoj koži. Izaziva je veliko lučenje keratina koji se nakuplja oko folikula dlaka, što uzrokuje bubuljice. Osim toga, gruba koža može da bude posledica loše cirkulacije, ali i nedostatka vitamina.

Uši

Mrlje u unutrašnjem delu ušne školjke, kao i oko nje označavaju da je telo dehidriralo, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

Leđa

Koža je organ koji se detoksikacijom rešava otrova iz tela, a bubuljice i mrlje na leđima mogu biti posledica loše higijene, posebno ako se puno znojite.

Čelo

Bubuljice i mrlje na čelu pokazuju problem sa varenjem, odnosno s tankim crevom. Osim varenja, pristići na čelu ukazuju i na dehidrataciju organizma pa je potrebno da se poveća unos tečnosti.

Brada

Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave bubuljice, to može da ukaže na probleme sa menstrualnim ciklusom. Zavisno od strane na kojoj se bubuljice pojave, možete da saznate koji jajnik ovulira. Osim toga, bubuljice na bradi mogu da budu znak problema s tankim crevom, ali i posledica unošenja premasne hrane.

Obrve

Mrlje i bubuljice na obrvama i kapcima znače da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlezdama. Stres mnogo utiče na žlezde, pa pokušajte da ga smanjite. Pored toga, bubuljice na obrvama mogu da budu posledica prekasnog jela.

Grudi

Prištići na grudima su najčešće posledica preteranog rada lojnih žlezda, što je povezano s hormonalnim promenama, lošom higijenom, stresom, ali i korišćenjem pudera u prahu.

(izvor: Telegraf.rs)

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: