Izrada internet prodavnica predstavlja imperative u razvoju biznisa

Neprestana trka sa vremenom doprinosi tome da šoping više ne predstavlja šetnju od prodavnice do prodavnice već sve češće nastojimo da uz nekoliko klikova pazarimo robu koja nam je potrebna. Izrada internet prodavnica ujedno predstavlja i budućnost svakog posla kako bi opstao,ali i razvio se. Ovo je relativno mala investicija koja će vam se, ukoliko se za tako nešto odlučite, višestruko i ubrzo doneti plodove.Uosnovi, ovaj vid trgovine proizvodima i uslugama sličan je kataloškoj prodaji: odaberete proizvod i količinu i naručite je iz online kataloga samo što taj katalog nije u fizičkoj formi i ne morate da primate prodavca u svoj dom ili poslovni prostor, niti morate da gubite vreme tražeći prodajno mesto. Ako ste pak prodavac koji želi da svoj proizvod plasira što jeftinije i brže pred što veće tržište, izrada internet prodavnica je nešto što bi ste trebalo da što pre uvrstite u strateški razvoj vaše prodajne mreže.

Ako je vaš biznis u razvitku, izrada internet prodavnica trebalo bi da bude skroman korak 

Postoje dve varijante, dve vrste platformi na kojima se vrši izrada internet prodavnica. Custom varijatna u jednom smislu ima prednost jer ona gotovo da nema ograničenja – sve što smislite, može da se izvede. To sa druge strane, ima svoju cenu. Izrada internet prodavnica sa ovakvm karakteristikama može i da potraje i za custom varijantu odlučite se ako već imate stabilan biznis, a ovo bi bila nadogradnja i širenje tržišta. Pogodna je za velike projekte gde je bitna efikasnost u vidu brzine i sigurnosti podataka. Custom rešenja koštaju oko 1000 evra pa naviše, zavisi od vaših prohteva. U svakom slučaju, u cenu bi trebalo da budu uračunati troškovi razvoja i održavanja ovakvo kompleksnog sistema, kao i domen. Kada govorimo o OpenSource je druga varijanta i ona je znatno jeftinija i od trenutka kada se naruči do objavljivanja na internetu prođe znatno manje vremena. Izrada internet prodavnica u OpenSource varijanti u startu daje sve funkcije pa je ona odlično rešenje ako tek počinjete biznis. Manjkavosti ovih prodavnica je što su često izložene hakerskim napadima, a kada sajt zaživi biće potreban znatno jači server jer ovakva rešenja kod izrada internet prodavnica zauzimaju često i nepotrebne resurse. Cena ovakve platforme je oko 700 evra, ali i za ovoliki novac, online web shop bude sasvim pristojan.

Izrada internet prodavnica – pola posla

Kada je završena izrada internet prodavnica, smatrajte da ste stigli tek na pola puta do svojih kupaca, sigurno da neće odmah dovesti nove kupce sa interneta.

Za to vam je potrebno da budete u top rezultatima Google pretrage. Pravilna SEO optimizacija može dovesti mnogo posetilaca do vaših prezentacija. Evo šta znači izrada internet prodavnica sa najsavremenijim načinom prodaje, odnosno, šta biste od firme koja vam bude dizajnirala web prodavnicu mogli da očekujete:

  1. Takav sajt da bez poznavanja web dizajna i programiranja možete da vodite online prodaju.
  2. Vaš portal mora da vam omogući aktivnu komunikaciju sa kupcima. Sve bi trebalo da možete sami, da predstavite promene u poslovanju, cenama, uslugama i bez pomoći stručnjaka i dodatnih programa, samo sa internet vezom.
  1. Da upravljate naručenim, rezervisanim I prodatim proizvodima. Kupac naruči online iz jedne ili više vaših prodavnica I vi I kupac dobijate mejl o izvršenoj kupovini.
  2. Pored online prodavnice možete da vodite I kvalitetan dopunski sadržaj koji opisuje vaše proizvode I usluge u glavnom meniju I forumu. Tako postajete autoritet na internetu u konkurenciji.
  3. Portal treba da ima ugrađenu optimizaciju koja privlači nove kupce sa Google.
  4. Ako vaš portal ima interesantan sadržaj, stalno se menja i prikazuje uvek aktuelno, postaće autoritet u oblasti kojom se bavite, ljudi će ga često posećivati i vaša prodaja će se širiti.

Malušev

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: