Kako napraviti nes kafu

Veoma rasprostranjenu i omiljenu kao napitak, nes kafu veoma jednostavno možete pripremiti bilo da želite da je pijete kao hladan ili topao napitak i sa vodom ili na bazi mleka.

Da bi ste pripremili hladnu nes kafu, potrebno vam: je malo vode, nešto manje od dva ipo dl hladnog mleka, jedna do jedna ipo kašičica nes kafe i šećer po ukusu. U maloj količini vode, od prilike, onolikoj koliko je potrebno da u njoj razmutite nes kafu, razmutite nes kafu i šećer po želji. Ukoliko želite da nes kafa ima penu, potrebno je da mućenje obavite duže i mutilicom za nes kafu, a ukoliko želite da nes kafa bude bez pene, sadržaj umutite kašičicom i kraće, ručno, samo dok se šećer ne istopi u vodi. Kada završite mućenje, u tankom mlazu, lagano i uz ivicu čaše, kako ne bi ste remetili penu, dodajte hladno mleko i uživajte u svojoj hladnoj nes kafi.

Ukoliko ipak, želite ovaj ukusni napitak da popijete topao, ponovite ceo proces u potpunosti isto, samo umesto hladnog, upotrebite zagrejano, toplo mleko, i umesto u čaši, napitak pripremite u šolji. U zavisnosti od toga koliko toplu nes kafu želite, toliko i zagrejte mleko.

Takođe, posebno ako želite da osetite najintezivniju aromu nes kafe, napitak možete pripremiti i tako što ćete provreti šoljicu vode, i kada provri u njoj razmutiti kašičicu nes kafe i šećer po ukusu, a opet u zavisnosti od ukusa, po želji, tome i dodati malo mleka.

Po pravilu, hladnu nes kafu, trebalo bi uvek da pripremate u čaši, dok toplu nes kafu treba pripremati u šolji za nes kafu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: