Kako ofarbati kosu

Ako ste sprečeni da odete do frizerskog salona, a pritom nemate u blizini i na raspolaganju osobu kojoj bi ste mogli da prepustite da ofarba vašu kosu, ne preostaje vam ništa drugo do da to uradite sami.

Određenoj grupi ženske populacije upravo to se čini kao težak poduhvat, i ako baš vi spadate u tu grupu, naučite par poteza kojima ćete učiniti da vam farbanje u svom domu, bez ičije pomoći, postane veoma jednostavno i lako.

Najpre, pripremite farbu u nijansi koju želite da upotrebite, odnosno kojom želite da se farbate, jednu posudu u kojoj ćete razmutiti sadržaj farbe i hidrogena, četku za farbanje, češalj i zaštitne rukavice. Obucite neki stariji odevni predmet koji ćete smeti da isflekate u slučaju da vam deo farbe neželjeno kapne na njega, ili odeću u kojoj ste prekrijte peškirom koji ćete prebaciti preko dela koji će moći da vam dotakne ofarbana kosa.

Kada ste pripremili sve što vam je potrebno, najpre dobro očešljajte kosu, tako da ni u jednom delu ne bude zamršena i podelite je precizno na razdeljak na sredini. Razmućenu farbu i hidrogen zatim u maloj količini nanesite na četkicu za farbanje i tim sadržajem sa četkice premažite najpre koren kose, odnosno izrastak na delu gde vam je razdeljak. Potom uzmite češalj i tanak sloj kose sa jedne strane razdeljka prebacite ravnomernoi precizno na drugu stranu, tako da opet imate jasan razdeljak na kome ćete takođe samo koren kose namazati farbom. taj postupak ponavljajte sve dok najpre jedna polovina, a zatim druga polovina kose u korenu ne bude premazana farbom. Tada bi gornji površinski deo glave, odnosno kose u tom delu trebalo da je ofarban. Onda nagnite glavu na dole i nanesite farbu na koren kose na temenu istim postupkom nanošenja, odnosno naizmeničnim češljanjem i nanošenjem farbe. Kada ste završili sa farbanjem celokupnog korena kose, ostatak farbe nanesite na dlanove, a zatim utrljajte ravnomerno u deo kose koji nije obojen, odnosno u krajeve.

Kako bi vaša kosa što više prihvatila farbu, poželjno je da to utrljavanje traje nekoliko minuta, pa tek onda ostavite da farba mirno deluje. Delovanje bi trebalo da traje između dvadeset i četrdeset minuta u zavisnosti od nijanse koju želite da dobijete.

Nakon delovanja farbe kosu dobro isperite od farbe, a zatim i našamponirajte, ponovo isperite i tretirajte regeneratorom ili pakovanjem za kosu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: