Kako se oporaviti nakon pijanstva

Posle ludog provoda i velike doze alkoholnih pića popijenih na slavljima i žurkama, sledi mamurno jutro, mučnina i osećaj gađenja prema alkoholu. Kako se što pre osloboditi ovakvih pojava?

Saveti

Ne bi trebalo konzumirati tešku hranu, kako se ne bi pojavile probavne teškoće. Najbolje je jesti hranu koja obiluje antioksidansima i digestivnim enzimima, jer je cilj da se toksini izbace iz organizma i da se postigne što bolja hidratacija. Preporučuje se što veći unos vode,poželjno sa dodatkom limuna, iz više razloga.Idealno je jesti i voće, naročito crno grožđe, ananas i banane. Nezaslađen sok limuna je savršena opcija.

Organizmu je potrebno izvesno vreme da se vrati u normalu, a pomoći ćete mu kalijumom, magnezijumom i natrijumom, kroz ishranu, gde je zeleno povrće i paradajz na prvom mestu.Takođe, i voće je dobrodošlo, naročito sok pomorandže će doprineti detoksikaciji ako se uzima ujutru pre doručka, zahvaljujući C vitaminu. Posle konzumiranja većih količina alkohola, nivo navedenih mineralnih materija se smanjuje, što treba nadoknaditi.U mahunarkama ćete pronaći adekvatne količine dragocenog B vitamina. Supa od povrća je idealna alternativa.

Ako se bavite vežbanjem, neka to bude umereni intenzitet. Kada pijete, odlučite se samo za jednu vrstu pića i pre toga bi trebalo imati obrok.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: