Kako skinuti salo sa stomaka

Masne naslage, odnosno salo u predelu stomaka, ne stvaraju nimalo lepu i vizuelno dopadljivu sliku pri osvrtu i pogledu na vaš stomak. Međutim, pridržavanjem određenih saveta veoma uspešno možete rešiti ovaj problem i umesto obložen salom, za kratko vreme možete imati ravan i privlačan, zategnut stomak.

Prvo što je ukoliko želite da se oslobodite sala na stomaku, potrebno da znate, jeste da je uzrok nastanka sala u ovom delu tela, najčešće prekomerna upotreba hleba u ishrani, ali i upotreba namirnica koje sadrže visok procenat masti i ugljenih hidrata, upotreba testenina i slično. Zato, prilikom svakog obroka, birajte namirnice koje imaju što veću vitaminsku, mineralnu ili proteinsku vrednost, ali smanjite unos hleba i pomenutih masnih, visoko kaloričnih namirnica.

Da bi ste sprečili pojavu sala na stomaku, ali i doprineli njegovom skidanju, ako ga već imate, obratite pažnju da obroci koje unosite budu pravilno raspoređeni i umereni, nikako preobilni i retko raspoređeni. Preporučuje se da se u cilju postizanja zatezanja stomaka i uklanjanja sala sa njega, obroci rasporede u pet dnevnih obroka, što znači doručak, užinu, ručak, još jednu užinu i večeru i da između tih obroka budu što kraće vremenske pauze.

Obilni obroci, posebno u kasnim satima, uzrokuju pojavu i formiranje sala, jer organizam tada zbog prekomerne količine obroka, ali i zbog pasivnosti u tom periodu, ne uspeva da pravilno apsorbuje i rasporedi sastojke obroka, već ih taloži u vidu masnih naslaga i to najčešće u području stomaka. Zato jedite češće, a manje.

Takođe, nakon svakog obroka i između obroka, pijte dovoljnu količinu tečnosti, jer tečnost takođe doprinosi ravnomernom i pravilnom raspoređivanju sastojaka iz namirnica.

Aktivno i svakodnevno šetajte, trčite, vozite bicikl ili se bavite bilo kojim drugim sportom i vidom fizičke aktivnosti koja angažuje stomak, jer aktivnost i pokreti stomačnih mišića doprinose nestajanju sala.

Plus savet: Salo sa stomaka možete skinuti i još uz pomoć tretmana koji se zovu abdominoplastika i liposukcija, pa proverite i njih kao opciju.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: