Kako smanjiti butine

Butine su težak deo tela za zatezanje, naročito ako imate problema sa viškom kilograma.

Samovežba vam neće pomoći da smanjite njihov obim, već je morate kombinovati sa uravnoteženom ishranom uz manje kalorija.

Uvođenje neke rutine u ishranu i fizičke aktivnostii koje uzimaju celo telo u obzir je jedini način da smanjite butine i redukujete svoju težinu.

Smanjite unos kalorija kako bi sprečili nagomilavanje masti u predelu butina.

Primera radi, ako dnevno potrošite 1000 kalorija više nego uobičajeno, nedeljno možete izgubiti oko pola kilograma čiste masti, što bi bilo oko 2 do 3 kilograma težine. Ipak, potrošnja 1.000 kalorija dnevno samo kroz vežbe je nemoguća.

Smanjenje unosa kalorija preko hrane će vam pomoći da ostvarite cilj.

Na primer, jedite dnevno 600 kalorija manje i vežbanjem potrošite oko 400 kalorija, i cilj je dostignut. Izaberite hranu sa malo kalorija, kao što su voće, povrće, žitarice i manje masna mesa i mlečni proizvodi.

Verovatno ste čuli za kardio vežbe. To su vežbe čiji je cilj da ubrzanjem pulsa, podignu naš metabolizam i ubrzaju trošenje kalorija. Ove vežbe uključuju trčanje, vožnju bicikla, brzo do umereno hodanje i plivanje.

Radite ove vežbe 30 minuta najmanje pet puta nedeljno, kako bi ubrzali sagorevanje kalorija i gubljenje masti iz čitavog vašeg tela, uključujući i butina.

Ukoliko niste u formi, počnite sa laganijim kardiom, kao što je brzo hodanje, a zatim postepeno povećavajte intenzitet kako bi vremenom sagorevali sve više i više kalorija.

Definišite i ojačajte mišiće da smanjite svoje butine. Ključ je u pravilnoj vežbi, koja će doprineti oblikovanju, a ne dopumpavanju mišića.

Za početak, lezite na zemlju savijenih kolena i postavite potpetice na loptu. Iz tog položaja, odgurnite se gore i polako podižite kukove sa zemlje. Zadržite se u tom položju nekoliko sekundi, a zatim se spustite na zemlju.

Ponovite vežbu 10 puta, a postepeno povećavajte broj serija. Takođe, radite iskorake i čučnjeve kako bi tonirali i oblikovali butine. Ove vežbe ne radite svakodnevno kako ne bi dobili upalu. Ostavite makar dan odmora između treninga.

Dodatak: Ukoliko ništa od gore navedenog ne pomogne, tu je i estetski tretman koji se zove liposukcija koji može biti vrlo efikasan za smanjenje butina.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: