Kako smanjiti osećaj gladi

Ne možete da odolite hrani koju volite, a koja inače kvari Vašu liniju? Ukoliko napravite grešku i pojedete više nego što treba – proučite preporuke nutricionista.

Jedan dosta kaloričan obrok isto je što i 5 zdravijih obroka siromašnih kalorijama.

Snažan osećaj gladi je stanje u kome ne možete da kontrolišete koliko ste hrane uneli. Ali, sve je stvar snage volje! Nabavite dosta zdrave hrane kojom ćete pobediti glad. Flips i čips zamenite voćem. Treba da odolite iskušenju i da ne kupujete nezdrave proizvode koji Vas ometaju u realizaciji Vaše želje – da smršate.

Morate da doručkujete pre početka radnog dana. Ako na poslu ili u školi gladujete – navikavate organizam da ne dobija hranu redovno, a samim tim, organizam duže zadržava hranu, i zato je metabolizam usporen. Takođe, posle gladovanja ogromne su šanse da se prejedete. Bolje je doručkovati kod kuće, nego tek na poslu kada ogladnite.

Ne treba da jedete ubrzano, a to se često dešava kada smo veoma gladni. Jedite polako da bi užitak u hrani bio veći i da bi mozak lakše registrovao da ste pojeli dovoljno – što je uslov da budete siti.

Dovoljno vremena posvetite spavanju, da bi metabolizam pravilno funkcionisao i samim tim porces mršavljenja bio uspešniji.
Važno je da ne razmišljate previše o hrani. Kada Vam je hrana stalno na umu, ješćete i onda kada ste ustvari siti.

Zaboravite na slatkiše i slane grickalice i uživajte u voću i orašastim plodovima.

Dovoljan unos vode pomoći će da slabije osećate glad i doprineti ubrzanju metabolizma i razmene materija unutar ćelija, što je važno i za detoksikaciju.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: