Kako sprečiti starenje kože lica

Kada stanete ispred ogledala, da li ste zadovoljni vitalnošću odnosno izgledom svoje kože?
Ako je vaš odgovor pozitivan, onda verovatno niste ni potražili i samim tim i ne čitate ovakav tekst, međutim ukoliko je vas odgovor ipak suprotan i glasi “Ne” onda to znači da ste na koži svog lica uočili prve znake starenja i promene koje jasno ukazuju na to.

Međutim, za utehu je činjenica da takav vaš utisak ipak ne mora biti u potpunosti opravdan i tačan.

Ponekad, često je samo trenutni premor vašeg organizma uzrok lošijeg izgleda kože lica. Neispavanost ili izloženost stresu, takođe mogu uticati na to.

Brojne promene na koži, osećaj i utisak da vam je koža hrapava i neravna, možda i prekrivena nekakvim flekama upravo mogu biti posledice gore navedenih uzroka.

Zato te uzroke sprečite tako što ćete na njih delovati preventivno. Ne dozvolite da vam koža lica ubrzano stari i propada.
Redovno se trudite da izbegavate stres i umor i naspavajte se.
Umivajte se redovno i pritom ne koristite jaka hemijska sredstva za umivanje koja će narušiti prirodnu vlažnost i svežinu vaše kože. umesto takvih proizvoda, koristite blage i proizvode za hidrataciju kože.

Redovno koristite kremu koja odgovara tipu vaše kože.
Takođe, izbegavajte česte i nepotrebne grimase lica koje mogu biti jednako uticajan i čest uzročnik ubrzanog starenja kože.

Izbegavajte da kožu maltretirate sa viškom šminke i skidajte šminku čim nije neophodno da je imate na koži. Brojni proizvodi korektivne kozmetike trenutno poboljšavaju izgled vašeg lica, ali ga zato postepeno i trajno i oštećuju.

Izbegavajte izloženost duvanskom dimu i konzumiranje cigareta, koje su ništa manji neprijatelji vitalnosti vaše kože.

Napomena: Danas postoji veliki broj sjajnih tretmana koji mogu sprečiti starenje lica i dati mu mladalački izgleda. Neki od njih su svakako lifting lica i botoks.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: