Kako ubrzati rast kose

Skoro svaka dama bi želela brži rast kose. Evo kako da za period kraći od 12 meseci postignete veću dužinu kose, a da ne koristite nadogradnju.

– Neophodno je na svakih 8 nedelja, potkratiti krajeve. Bez obzira na to što puštate kosu, pravovremenim kraćenjem krajeva dajete doprinos bržem rastu kose i njenom zdravijem izgledu.

– Svakodnevno pranje kose nije preporučljivo. Vrlo je važan adekvatan odabir šampona, u skladu sa tipom Vaše kose, po mogućnosti bez sulfata.

– I voda koju upotrebljvate pri pranju kose je vrlo značajna. Od davnina se zna da je kišnica veoma pogodna za pranje kose – mekoća ove vode učiniće kosu snažnijom, dok tvrda voda može da naškodi kosi. Voda iz vodovoda sa našeg područja je delimično tvrda i pogodna je za pranje kose.

– Ishrana se odražava i na kosi. Namirnice u kojima ima dosta proteina, poput jaja, ribe, zelenog povrća, oraha i dovoljan unos vode doprinose bržem rastu kose.

– Nemojte preterivati sa upotrebom fena, pegle za kosu i figara. Ukoliko je neizbežno da ih upotrebljavate, najpre nanesite na kosu proizvode koji je štite od toplote.

– Biljne farbe hraniće Vašu kosu. U prodaji možete da nađete mnoštvo trajnih i polutrajnih farbi u kojima nema amonijaka, nego biljnih ulja, zahvaljujući čemu će kosa biti blistavija i lepša.

– Pre nego što krenete da spavate, vežite kosu u rep, a još povoljnija solucija je isplesti kiku. Tako ćete izbeći mršenje i lomljenje kose tokom spavanja. Pokušajte i uverićete se.

– Feniranje kose i upotrebu suviše jakih preparata za kosu svedite na manju meru.

Ako ništa od ovoga ne pomogne i počnete ćelaviti, možete da razmislite i o transplantaciji kose koja sada ima sve pristupačnije cene.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: