Kako udebljati noge

Mršave noge, neretko su pojava koja utiče na to da vaše telo i konstitucija izgleda nesrazmerno. Pritom, obzirom da su noge veoma uočljiv deo tela, to može biti i uzrok vaše nesigurnosti i gubitka samopouzdanja, pogotovo ako ste pripadnica lepšeg pola, kojoj je estetska slika figure koju poseduje nešto što joj je važno i što želi da istakne recimo obućom i garderobom.

Sa druge strane, koliko mršave noge mogu izgledati nedopadljivo, toliko i debele noge mogu izgledati isto tako, pa je, ukoliko se odlučite da udebljate noge, važno da u tome i ne preterate.

Noge je moguće udebljati vežbama, ali i unosom namirnica koje sadrže proteine.
Za oblik i debljinu nogu, u najvećoj meri je zaslužena mišićna masa, pa je baš zato, proteinska ishrana nešto što je u proces udebljavanja nogu najznačajnije, jer proteini zapravo i stvaraju mišiće.
U namirnice sa visokim nivoom proteina u svom sadržaju su pirinač, jaja, zatim belo pileće meso, belo ćureće meso, banane i mahunasto kao i zeleno povrće i sve vrste crvenog mesa.
Nabrojane namirnice, jedite kombinovano i u periodu sa ciljem udebljavanja nogu u većim količinama u odnosu na namirnice koje nemaju visok nivo proteina u sebi.

Kako bi uneti proteini imali i pokazali svoju svrhu, potrebno je da odgovarajućim vežbama, pomognete organizmu da ih rasporedi, a to ćete najbolje uraditi vežbanjem.

Vežbe za noge, angažovaće rad mišića nogu, a time, mišići će biti aktivni i podložni daljem razvijanju i povećanju.

Ipak, u procesu gojenja nogu, morate biti i veoma strpljivi, jer noge same po sebi nisu regija tela koja se lako i brzo goji, pa će vam pored proteinske ishrane i vežbi za noge u celom procesu pomoći i strpljivost.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: