Kako ukloniti bubuljice

Bubuljice su veoma neprijatne i nimalo lepe promene na koži, koje mogu biti zastupljene i uporne do te mere da predstavljaju ozbiljan najpre estetski, ali i problem sa samopouzdanjem.

Najčešće, bubuljicama je podložan tip kože koja se brzo masti, jer upravo masnoća kože i uzrokuje pomenute probleme. Takođe, bubuljice mogu nastati i kao posledica zapuštenih mitisera ili konzumiranja masne hrane, ali i kao posledica stresa ili hormonskih promena u organizmu.
Od uzroka nastanka bubuljica, zavisi i lakoća njihovog lečenja i verovatnoća ponovnog nastanka.
U svakom slučaju, bez obzira na uzrok nastanka i na stepen prisustva na koži, bubuljice treba lečiti postepeno i parcijalno, treba prolaziti kroz faze lečenja.

Kao prvo, treba ih umiriti i ukloniti faktore koji pogoduju njihovom nastanku. Nikako ih ne treba iritirati i na njih grubo delovati, jer grubo delovanje na bubuljice uzrokuje ostajanje trajnih ili dugotrajnih tragova i ožiljaka na koži (tretman mikrodermoabrazije je efikasan za rešavanje ovog problema).
Zato, najpre problematičnu kožu najpre dobro i redovno čistite, blagim sapunom i toplom vodom.

Nakon čišćenja, delujte na bubuljice izazivajući njihovo sušenje. Za to, može vam dobrodoći i pomoći i jednostavan dečiji puder u prahu, koji ima idealno blag i umirujući efekat na kožu. Samo ga u debelom sloju nanesite na regiju kože pokrivenu bubuljicama i ostavite ga da deluje i po sat vremena.

Onda kada se bubuljice zasuše, same od sebe u njima će se prekinuti upalni proces i proći će.
Ukoliko se pojavi neprijatan i neželjen gnoj u bubuljicama i uočite usled toga na njima belu površinu, čistim rukama iscedite sadržaj gnoja iz bubuljice, a zatim mesto očistite alkoholom.

Koristite tečni kiseonik koji se raspršuje na kožu pokrivenu bubuljicama i ima antiseptičko delovanje na nju, kao i delovanje u procesu zarastanja i obnavljanja nakon površinskih iritacija.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: