Kako ukloniti strije

Svaki nagli porast težine, nosi sa sobom i pojačan rizik od nastanka strija, koje nisu zapravo ništa drugo do blagi oblik pucanja kože koji se javlja usled nemogućnosti kože da svojom prirodno prisutnom elastičnošću isprati promene tela kao što su promene koje nastaju usled povećanja težine.

Pojava strija, javlja se najčešće na delovima tela koji su pretrpeli posledice dobijanja kilograma, kao što su noge, posebno u delu butina, zadnjica, ili stomak i recimo grudi u periodu trudnoće.

Kako bi se sprečio nastanak strija, potrebno je da ukoliko već planirate povećanje kilograma, ili ste recimo u drugom stanju u kome je povećanje kilograma prirodno i neminovno, preventivno i za vreme dobijanja kilograma, koristite kreme koje su namenjene baš za sprečavanje pojave strija.

Ove kreme utiču tako što kožu hrane i upotpunjuju njen prirodan sadržaj dodatnim komponentama koje pojačavaju i dopunjuju njenu elastičnost, a samim tim i daju joj mogućnost da promene isprati sa odsustvom pojava strija.

Ukoliko se strije ipak jave na vašem telu, bez obzira u kojoj meri i na kom delu, utešno je da znate, da je njihovo uklanjanje ipak moguće i to sa najvećim efektom uklanjanja šest meseci nakon perioda njihovog nastanka, odnosno dok su strije još mlade. U tom slučaju, njihovo uklanjanje, moguće je postići takođe upotrebom krema koje su predviđene upravo za to ili primenom specijalnih odgovarajućih tretmana za uklanjanje strija u kozmetičkim salonima.

Tretman uklanjanja strija u kozmetičkim salonima, obavlja se slično kao i tretman uklanjanja ožiljaka, jer strije zapravo i predstavljaju jedan od nastalih oblika nepravilnosti na koži. U zavisnosti od mere u kojoj su strije zastupljene i od samog tipa kože, zavisi i određuje se i broj i učestalost tretmana.

Svetla i osetljiva, nežna koža, nešto je podložnija za pojavu i nastanak strija od kože koja je tamnija i otpornija i više elastična.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: