Kako zategnuti stomak

Da bi ste zategli stomak, neophodno je da donesete čvrstu odluku od koje nećete odstupati, a koja će podrazumevati redukovanu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

Bez odgovarajuće, redukovane ishrane i bez redovne fizičke aktivnosti, proces zatezanja stomaka će biti nemoguć ili trajati nepotrebno dugo.

Proces zatezanja stomaka je metoda estetske hirurgije, a možete naravno to postizati i postepeno prirodnim putem s tim što taj proces treba da prati ishrana koja ima što veću mineralnu, vitaminsku i proteinsku vrednost, ali broj kalorija i masti u namirnicama koje čine tu ishranu, mora da bude minimalan.

Takvog pravila, važno je pridržavati se iz razloga što minerali, vitamini i proteini koji su sadržani u namirnicama, kada se unesu u organizam, utiču na formiranje mišićnog tkiva, dok masti i prekomerne kalorije koje nakon unosa u organizam ne sagorite, formiraju masne naslage na stomaku i uzrokuju njegov opušten izgled.

Sa odgovarajućom ishranom, celokupan put do zategnutog stomaka, biće već pređen do pola, ali da bi ste stigli i do njegovog kraja, ostaje vam da upražnjavate redovnu i intezivnu fizičku aktivnost.

Najbolje je ako tu fizičku aktivnost podrazumevaju vežbe za stomak, ali delotvorno je i ako se bavite bilo kojim drugim sportom koji između ostalog podrazumeva i pokrete koji angažuju mišiće stomaka.

Ukoliko radite vežbe za stomak, nikako nemojte da jedete neposredno pre ili nakon njihovog završetka, jer se nakon unosa hrane u organizam, stomak trenutno širi i u tom slučaju vežbe ne bi uticale delotvorno i potpuno kako treba.

Kako bi ste ubrzali proces zatezanja stomaka, izbegavajte višesatno sedenje i mirovanje i unosite dovoljno tečnosti između obroka, jer tečnost doprinosi razgradnji i raspoređivanju masnih naslaga u organizmu.

Pritom, izbegavajte zaslađene ili gazirane oblike tečnosti i pijte u najvećoj meri vodu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: