OVO MORATE VIDETI: Saznajte koji vam vitamini i minerali nedostaju

Prvo, dopustite mi da vam postavim pitanje – znate li što su vitamini? Prvo morate znati da vitamini su razlog radi kojih imate ove simptome. Vitamin je organski kemijski spoj i vitalni nutrijent koji organizam zahtijeva. Uobičajeni simptomi koje vidimo su suha koža, crveni osip i gubitak kose. Evo što trebate znati o tim simptomima i što trebate učiniti o tome:

vitamini-minerali-nedostatak

Pukotine na usnama

Prvo, morate znati da se pukotine na usnama znači da vam nedostaje željeza, cinka i vitamina B (B3, B2 i B12). Vi bi također trebali znati da je to čest slučaj kod vegetarijanaca, jer oni ne konzumiraju dovoljno tih vitamina i hranjivih tvari, zbog njihove prehrane. Dakle, ako želite da se oslobodite od ovoga problema, trebali biste konzumirati dovoljno blitve, kikirikija, mahunarki kao što su leća, a ujedno jesti mesa peradi, losos, tuna, jaja, školjke. Unosite dovoljno vitamina C, kako bi svoje tijelo u borbi protiv infekcija. Kombinirajte ove proizvode s povrćem poput brokula, crvena paprika, kelj, cvjetača.

Crveni osip na licu i gubitak kose

Trebali bi znati da ako imate neki od ovih simptoma, to znači da vašem tijelu nedostaje vitamina B7. Medicinski stručnjaci nazivaju ovaj vitamin – vitaminom kose. Konzumiranje svježih jaja, koja su bogata protein zvan avidin, učinit će vam sklonim ovim simptomima jer je to protein koji sprječava apsorpciju biotina u tijelu. Kao što smo rekli, trebali jesti više kuhanih jaja, pokušajte jesti više losos, avokada, gljiva,soju, orahe,maline i banane.

Bijele ili crvene kožne promjene koje su slične aknama na licu, rukama, bedrima i stražnjici

Trebali bi znati da je to simptom nedostatka masnih kiselina, vitamina A i nedostatak E. Ako želite da se oslobodite od ovoga problema trebali bi jesti manje zasićenih hranu, odbaciti trans-masti (margarina), te biljni masnoće, i povećati unos zdravih masti. Za vitamin A jesti zeleno povrće i mrkvu, slatki krumpir i crvenu papriku. Postoji mnogo beta karotena u njima i pomoći će vaše tijelo da dobije sve potrebne vitamine. Za vitamin D, sunčajte se 10 minuta na suncu.

Ukočenost i bockanje u rukama i nogama

Ako osjetite ove simptome, onda trebate znati da ste nedostaje vitamina B (B9 ili folna kiselina, B6 i B12. Simptomi se mogu pojaviti kod anemije, depresije, neravnoteže hormona i umora. Dakle, ako želite da biste dobili osloboditi od ovaj problem, trebali biste konzumirati više pileće meso, rakovi, školjke, grah, jaja, repa, šparoge i špinat.

Grčevi u mišićima, jaka bol u prstima, zglobovima ruku, noge i leđa

Prvo, trebali biste znati da je to vjerojatno uzrokovano nedostatkom magnezija, kalcija, i kalija. Možete izgubiti više minerala ako se vježba rijetko zbog teškog znojenje. Najbolji način da biste dobili osloboditi od ovoga problema je da se konzumirate više jabuka, grejpa, trešnje, tikvica, lješnjaka, badema, banana, brokuea, tamnog lisnatog povrća kao što su kelj, špinat, i maslačak. (Ovdje možete provjerite glavne simptome nedostatka magnezija)

izvor: zenstvena

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: