Korisne stvari koje su vam neophodne u dvorištu

Da, da, znamo – večito se trudite da uredite svoje dvorište i oslobodite ga suvišnih stvari, naročito onih koje baš i nisu reprezentativne, ali činjenica je da u transakciji dvorište – tavan – dvorište nešto ipak mora da ostane.

Upravo zbog toga što ne želite da “gušite” dvorište elementima koji vam nisu zaista potrebni, napravili smo spisak stvari koje treba da imate u dvorištu jer su korisne i funkcionalne iako vam možda neće vršiti i dekorativnu funkciju!

Plastenik

U pravu ste, folija za plastenike nije nešto što biste voleli da gledate svakog dana dok u dvorištu pijete prvu jutarnju kafu, ali činjenica je da vam je plastenik od velike koristi naročito ukoliko imate veliko dvorište jer vam omogućava da u svako doba godine imate sveže voće i povrće što vam u velikoj meri može smanjiti troškove.

Osim toga, u plasteniku možete da gajite i cveće kojim posle možete da ukrasite dvorište!

Uglavnom, plastenik jeste na više nivoa koristan i isplativ, a ukoliko ne želite da vam njegov izgled kvari užitak, smestite ga iza kuće ili drugačije organizujte mesto za uživanje i odmor u odnosu na vašu bašticu.

S obzirom na to da vam je teško da sakrijete veliki plastenik, možda biste na neki način mogli da ogradite prostor za uživanje kako vam pogled na baštu ne bi kvario uživanje.

Na primer, zidovi od cveća ili loze vam mogu napraviti lep hlad tokom leta, a uz to ćete sasvim sigurno imati mnogo lepši pogled dok se opuštate u dvorištu.

Mušeme

Još jedna jako korisna stvar ali koja može biti i dekorativna jesu mušeme! Mušeme nisu odlične za korišćenje samo u kući već su dobre i za dvorište kako biste zaštitili, ali i ukrasili stolove za kojima sedite u toku dana ili večeri. Mušemama možete da obložite čak i klupe ili police, a ukoliko odaberete interesantan dezen, lako ćete dobiti savršeni ukras za svoj baštenski nameštaj.

Ne samo da su dekorativne (mušeme zaista izgledaju mnogo, mnogo bolje nego ranije, kada su tek počele da osvajaju tržište) već su i jako praktične i lake za održavanje. Njihovu boju i dezen možete da uklopite sa nameštajem ili sa cvećem ili drugim dekoreacijama koje imate u dvorištu.

Kosilica

Ukoliko volite travnjak u svom dvorištu, potrebno je da mu obezbedite potrebnu “negu”. Nabavite kvalitetnu kosilicu kojom ćete sebi olakšati košenje trave, ali i obezbediti svom travnjaku ujednačen, lep izgled.

Osim kosilice, biće vam potrebni i drugi baštenski alati kako biste u svakom trenutku mogli da “doderate” baštu, cveće i slično. Niko ne voli da vidi gomilu alata razbacanu po dvorištu, sa sve kosilicom, ali zato bi bilo dobro da imate šupu ili određeni ograđeni deo gde ćete čuvati sav alat koji vam je potreban za majstorije u dvorištu.

Taj ćošak možete da ogradite najobičnijim drvenim paletama koje kasnije možete da ofarbate u željenu boju, ukrasite saksijama sa cvećem i slično, kako biste na taj način sakrili njegov sadržaj, ali i dobili još jedan dekorativni kutak.

Na sličan način možete da razmišljate ukoliko još nešto želite da “sakrijete” u svom dvorištu, a što vam je neophodno da stoji baš tu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: