Koža lica

Nezavisno od toga koji tip kože lica da imate, sigurno ste bar jednom u životu imali neki vid problema sa njom, bilo da je taj problem bio izražen u vidu čestih i primetnih podočnjaka, bubuljica, perutanja, prevelikog mašćenja i slično.

Ako su vaš problem podočnjaci, koji se javljaju bez obzira na to koliko ste ispavani i odmorni ili ne, njihovu pojavu saniraćete upotrebom bezalkoholnog tonika, koji je u vidu rashlađenih obloga potrebno da nanesete direktno na predeo oko očiju, odnosno podočnjake. Rashlađeni tonik, nanesite prethodno na vatene tufere, i držite ih na pomenutoj regiji pet minuta, uvek kada primetite podočnjake. Kao zamenu za tonik, možete koristiti i rashlađeni čaj od kamilice, koji je potrebno da primenite na isti način kao tonik.

Ukoliko su vaši podočnjaci praćeni modrilom, prekrijte ih korektorom u svetlo narandzastoj nijansi, koja je komplementarna plavoj odnosno modroj nijansi i deluje na nju tako što je neutrališe.

Pojavu bubuljica, možete sprečiti i sanirati maskom od meda i malo cimeta, koju je potrebno da jednom nedeljno utrljate na lice, ostavite da deluje 2 minuta i isperete.

Perutanje kože, sprečićete tako što ćete delovati na saniranje njegovog uzroka, a uzrok perutanja kože je najčešće suvoća kože ili nedostatak vitamina, posebno iz B, D i E grupe. Zato kožu redovno mažite kremama koje će joj pružiti dovoljan izvor hidracije i pojačajte unos navedenih vitamina, putem ishrane ili u vidu konzumiranja dodataka ishrani.

Bez obzira koji vid gore navedenog problema sa kožom lica da imate, nezaboravite na redovnu i odgovarajuću higijenu, koja je prvi i najveći preduslov i uzrok očuvanja zdravlja kože.

Ukoliko je vaša koža lica besprekorna i zdrava, vodite računa o tome da njen izgled i zdravlje, ne pokvarite nepotrebnim i prekomernim upotrebljavanjem i nanošenjem šminke, koja će u tom slučaju, umesto da posluži u svrhu ulepšavanja vašeg lica, zapravo poslužiti kao uzročnik neravnoteže zdravlja njegove kože, a time i vašeg izgleda. Birajte i koristite proverene preparate i šminku koja odgovara tipu vaše kože.

Hemijski piling takodje može biti dobro rešenje. Možete se više informisati o tretmanu koji se zove mikrodermoabrazija.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: