Kreme i sprej za samopotamnjivanje

Posebno tokom jesenjeg, zimskog i ranog prolećnog perioda, kada delovanje sunčevih zraka i nije toliko dostupno ili je bar nedovoljno efektno, a pritom želite da imate taman i preplanuli ten, može se dogoditi da i uprkos toj težnji ipak nemate dovoljno vremena da odvojite za posete kozmetičkom salonu i odlazak u solarijum, ili ste jednostavno protivnik sunčanja u solarijumu. U tom slučaju, ne preostaje vam ništa drugo, do da se odlučite za upotrebu kreme ili spreja za samopotamnjivanje i da tako do tamnog tena dođete kroz samo nekoliko sati od momenta nanošenja kreme ili spreja za samopotamnjivanje.

Međutim, da bi tamnjenje na ovaj način zadovoljilo vaša očekivanja i pružilo vam savršeno ravnomeran i preplanuli ten, potrebno je da obratite pažnju na par stvari.

Kao prvo, kremu ili sprej za samopotamnjivanje, uvek morate nanositi isključivo na čistu i suvu kožu i to u savršeno jednakom i ravnomerno namazanom sloju na svaki deo tela. Posebnu pažnju prilikom nanošenja, obratite na mesta na kojima su vam prevoji na telu, kao što su kolena, čukljevi, laktovi, vrat, zglobovi na prstima ruku i nogu.

Kada nanesete kremu ili sprej za samopotamnjivanje, nemojte praviti nikakve pokrete savijanja tela, niti oblačite odeću dok se krema ili sprej potpuno ne osuše.
Nikako novi sloj kreme ili spreja za samopotamnjivanje nemojte nanositi na kožu pre nego što sa nje stari sloj potpuno ne uklonite.

Prilikom uklanjanja starog sloja kreme ili gela, obratite pažnju da on bude uklonjen sa svih delova tela, jer bi u protivnom na mestu gde vam ostane sloj kreme ili spreja mogle da vam budu primetne trenutne fleke na koži.

Kada dobijete preplanuli ten koji je rezultat samopotamnjivanja, izbegavajte da oblačite bele i izrazito svetle odevne predmete, jer i u dodiru sa minimalnom količinom znoja ili od same toplote tela, boja dobijena na ovaj način se može preneti na garderobu.

Ten dobijen kremom ili sprejem za samopotamnjivanje, dobija svoj maksimum dva do tri sata od trenutka nanošenja na kožu.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: