Lek za glavobolju

Glavobolja je veoma čest problem i svako od nas se sa njim suočio mnogo puta. Postoji niz uzroka odgovornih za nastanak glavobolje, kako fizičke, kao i mentalne prirode. Većina ljudi ima glavobolju zbog stresa i napetosti , tako da se glavni uzrok ovog bola može potražiti u svakodnevnom životu, ishrani i svakodnevnim aktivnostima. Ako napravite neke promene u vašem stilu života i načinu ishrane, možete sebi mnogo olakšati.

Kako bi postigli trenutno olakšanje, primenite led. Ako imate glavobolju zbog stresa, brige, ili nekog zdravstvenog razloga, primenite kesu sa ledom na glavu, vrat, ramena… Tako će te se osloboditi glavobolje i u izvesnoj meri se osećati bolje. Takođe, jedan od glavnih uzroka glavobolje može biti i dehidracija. Kada telo izgubi dosta tečnosti i toplotne energije, pada pritisak i počinje pojava bola u glavi. Zato nemojte dopustiti da dovedete telo u stanje dehidracije. Pijte najmanje osam čaša vode dnevno i uvidećete razliku. Voda vam može pomoći i u vidu hladne obloge. Potopiti krpu u hladnu vodu, a zatim ga vežite na slepoočnice i držite tu oko 10 minuta.

Pokušajte akupunkturu ili akupresuru. To će vam doneti olakšanje, pogotovo ako su uzroci glavobolje nervoza i napetost. Par puta dnevno po nekoliko minuta masirajte slepoočnice, sa spoljnje i unutrašnje strane oka. Zračenje ili previše svetla takođe mogu biti odgovorni za glavobolju. Ako patite od glavobolje zbog prečestog korišćenje računara, nabavite specijalne naočare koje smanjuju procenat zračenja kom su vaše oči izložene prilikom rada na računaru. Ako ste provodite dosta vremena pored kompjutera, obavezno odmorite na svakih sat vremena makar par minuta.

Napetost u vratnim mišićima koja nastaje kao posledica stresa i smanjenog dotoka krvi u mozak, uzrokuje jedan vid glavobolje. U ovoj situaciji, potrudite se da opustite mišiće vrata grejanjem toplim peškirom. Priuštite sebi toplu kupku ili ako niste u mogućnosti, istuširajte se toplijom vodom nego inače. Tako će te opustiti napete mišiće na vratu, gornjem delu leđa i ramena.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: