Masaža stopala

Već vekovima unazad, istočnjačkim kulturama, a u poslednjim decenijama i zapadnjačkim, poznata je činjenica da masaža, odnosno masiranje stopala, ima blagotvoran učinak na opuštanje, ali i čak lečenje čitavog organizma, odnosno pojedinačnih organa, spoljašnjih i unutrašnjih, koji organizam čine.

Svaki organ ili nerv smešten unutar ili na telu, ima svoju odgovarajuću tačku na stopalu, sa kojom je povezan i pomoću koje se može vršiti delovanje na njega.

Tako, ukoliko vas boli recimo želudac ili bilo koji drugi organ vam stvara problem, detaljnim blagim pritiskanjem površine stopala, napipaćete tačku koja će takođe da vas zaboli. Ta tačka, predstavlja vezu upravo sa organom koji vas boli i masiranjem te tačke, osetićete smanjenje bola u određenom organu ili nestanak problema koji vam određeni organ stvara.

Masiranjem cele površine stopala, postići ćete ukupan blagotvoran uticaj na opuštanje čitavog organizma.
To opuštanje deluje do te mere efikasno, da stručnjaci tvrde da 20 minuta pravilnog masiranja stopala, zamenjuje čak čitav sat kvalitetnog sna.

Kako bi ste masiranje stopala izveli pravilno, potrebno je da pokrete masiranja pravite naizmenično i kružno palčevima, smenjujući palac desne i palac leve ruke, počev od pete prema prstima stopala, kroz sredinu. Zatim, opet palcem, ali pokretima pritiskanja, izmasirajte unutrašnji, a zatim i spoljašnji luk stopala, a potom i prste. ovaj postupak izvodite u trajanju koliko vam prija i učestalo onoliko, koliko to želite.

Primetićete da će vaša stopala prilikom prve masaže biti puno napetija i tvrđa, nego što će to biti slučaj prilikom budućih masaža.

Ukoliko želite da proces masiranja učinite još kompletnijim, upotrebite tokom masiranja neku aromatičnu i hidrantnu kremu, kojom ćete uz pojačan efekat masiranja postići i hidriranje kože stopala.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: