Maske za lice protiv bubuljica

Mnogi od nas u nekom periodu života muče muku sa bubuljicama. Naravno, prvo rešenje su nam tretmani u kozmetičkim salonima koji su delotvorni, ali veoma skupi. Nekad nismo ni svesni da se svi potrebni sastojci za tretman bubuljica nalaze u našoj kuhinji ili kupatilu. Predlažemo vam nekoliko domaćih maski za lice protiv bubuljica, pre nego što nastanu ožiljci.

Pasta za zube – Ovaj klasični tretman je verovatno jedan od najpoznatijih ,,lekova’’ protiv akni koje možete probati, iz tri razloga. Jeftin je, deluje i to možete da uradite za manje od 5 minuta. Postoje neke stvari koje treba zapamtiti ako se odlučite za ovaj tretman. Pasta za zube je najefikasnija kada se koristi na izolovanim bubuljicama. Ne pomaže ukoliko imate osip ili ekcem. Pastu obavezno malo razblažite vodom, jer su zbog velike količine fluora mnoge od njih veoma abrazivne za kožu.

Sirovi beli luk – maska zasnovana na sumporu. Ako želite da se oslobodite akni brzo, beli luk je brz i dokazan metod. Sve što je potrebno je da nekoliko čenova belog luka usitnite i nanesete na bubuljicu, nekoliko puta u toku dana. Takođe, uvrstite određene količine belog luka i u ishranu.

Sok od limuna – Ključ je da se koristi sveže isceđen sok od limuna koji se primenjuje na kožu. Osim uklanjanja akni, ima i mnoga pozitivna dejstva na kožu. Smanjenje zapaljenja i vidljivost ožiljaka, poboljšanja tena… u početku će vas malo peći, ali vredi, jer deluje jako brzo.

Soda bikarbona – Pomešajte vodu i sodu bikarbonu i nanesite mešavinu na bubuljice. Ostavite smesu da deluje neko vreme i zatim isperite masku sa lica. Nakon ove maske, koža je mekana. Rezultat ovog tretmana zavisi od tipa kože, i zato, ako primetite da ne deluje, pokušajte nešto drugo.

Jogurt i med – Kašičicu meda zagrejte, a zatim pomešajte sa jednom kašikom prirodnog jogurta, srednje masnoće. To radite na sobnoj temperaturi neko vreme. Primenite na aknu i ostavite 10-20 minuta, a onda je isperite. Zatim primenite redovnu higijenu lica.

Napomena: Ukoliko je vaša koža ostarila i želite da je zategnete putem tretmana, jedan od najpopularnijih je svakako korišćenje botoksa.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: