Ovo su vežbe za najbrže mršavljenje!

Koliko puta se samo probudite ujutro, protegnete se i prisilite se da ustanete. Čeka vas još jedan dugi dan ispunjen obavezama a vi se osećate tromo i bezvoljno. Možda jednostavno niste jutarnji tip, možda ste malo spavali ili je ipak problem u nečem drugom. Da li je moguće da ste u poslednje vreme zapustili brigu o svome telu?

Kada se pogledate u ogledalo da li ste zadovoljni onime što vidite ili ste počeli primećivati kako vam se telo nešto zaokružilo. U početku ste mislili: “Ma ove pantalone su tek oprane, malo su se stisnule.” ili “Hmmm, ova suknja je drugačije pristajala.” Telo je kao mašina i ne dajete li mu nešto da radi ono će zarđati.

Ako vam se upravo to dogodilo nema boljeg vremena nego sada da preuzmete kontrolu nad svojim izgledom i zdravljem. Nemojte se zavaravati. Svaki kilogram viška na telu ga opterećuje. Neki od nas su prirodno skloniji nakupljanju kilograma, neki mogu jesti šta god požele i nikada ne dobiju ni grama.

Znamo da ste često umorni i iscrpljeni, da vam je raspored pretpan, ali kad svoje telo dovedete u formu biće lakše izdržati izazove svakoga dana.
Izdvajanje pojedinih vežbi bilo bi dosadano, tj. nikome nije zanimljivo ponavljati iste vežbe po pola sata ili sat vremena, navest ćemo najbolje aktivnosti kojima ćete suvišne kilograme otresti sa sebe u tili čas.

Na prvom mestu nalazi se prava topionica nakupljenih masti, trčanje. Ovom aktivnošću spalit ćete 450 kalorija u pola sata ali samo ako držite tempo i intenzitet. Ako se dugo niste ni sa čim bavili verovatno ćete često morati usporiti ili hodati, ali polako doći ćete i do pola sata trčanja u komadu.

Imate li problema sa zglobovima ili vam je teško započeti ovako rigoroznu aktivnost poput trčanja odaberite plivanje.Ono po potrošnji kalorija sledi odmah iza trčanja i aktivira sve mišiće tela. Ni noge, ni ruke, ni,stomak, ni leđa…ništa neće ostati zakinuto. A ako ipak mislite da vam treba nešto intenzivnije, nešto malo više na rubu u tom slučaju kick-boxing je upravo za vas.

Nakon inicijalnih mesec dana upala mišića (koje ćete naravno stoički podneti jer znate da je ovo za vaše dobro) osećat ćete se kao nova osoba. Ako vam se ništa od ovoga ne sviđa, ništa, samo upalite radio i plešite. I to će upaliti.

izvor: kucni lekar

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: