Ovo je novi sport koji najbrže skida kilograme!

Za ovaj sport, koji je specifičan zbog svoje opreme jer zahteva veći napor i snagu, opredeljuju se oni koje žele brzo i efikasno da smršaju ali i mnogi sportisti jer daje veću kondiciju.

Nedavno se u našoj zemlji pojavio potpuno nova vrsta sporta, poznata kao Kangu Džamps (Kangoo Jumps), koja predstavlja potpuno novi vid treniranja pa ju je teško svrstati u bilo koju kategoriju. Instruktor i trener Kangu Džampsa Pavlom Đorđevićem definiše ovaj sport kao spoj fitnesa, aerobika i zumbe.

– Da bi osoba mogla da se bavi ovim sportom potrebno je da odvoji 3 sata nedeljno za treninge. Potrebno je obuti malo deblje čarape, kao za rolere ili pancerice. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo da biste mogli da se bavite Kangu Džampsom. Cipele dobijate kod nas u klubu.

Ovaj sport je specifičan jer vam je za njega potrebna specijalna oprema slična rolerama, a to zahteva veću snagu i napor, zato nam instruktor Pavle objašnjava kako izgleda jedan njihov trening i objašnjava u čemu je svrha tih Kangu Džamps čipela.

– Trenig počinje 10-minutnim zagrevanjem tela, zatim sledi 40 minuta aktivnosti koje podrazumevaju vežbanje u Kangoo jumps cipelama. Tokom treninga se rade specifične vežbe koje imaju za cilj aktiviranje svih delova tela. Ceo trening se radi uz muziku koja vas dodatno podstiče i motiviše da vežbate . Poslednjih 10 minuta je predviđeno za istezanje tela nakon intezivnog treninga. Ciljevi treninga su mnogostruki. S obzirom da su cipele prevashodno napravljene kao ortopedska pomagala za rehabilitaciju zglobova, tetiva ligamenata, služe u medicinske svrhe.

Mnogi sportisti se odlučuju za ovakav vid vežbanja, jer tako značajno poboljšavaju svoju kondiciju. Ova vrsta sporta se razlikuje od drugih jer ujedno omogućava gubitak kilograma, zatezanje tela, podizanje zadnjice i razbijanje celulita i ono što je verovatno svima najbitnije rezultati se brzo postižu. 

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: