Nećete verovati kada vidite da u cigarama postoji nešto ovako vredno!

Pušačima sigurno neće biti svejedno kad saznaju da su, bacajući godinama paklice od cigareta, bacilli u smeće bar 500 evra.

Zapravo, mali rudnik se nalazi u zlatnim i srebrnim folijama koje oblažu unutrašnjost svake kutije “nikotinskih štapića”.

A zbog čega one baš toliko vrede, objasnili su nam tehnolozi i zlatari.

Taj rudnik je pre nekoliko meseci otkrila čistačica Ž. M. (64), kad joj je prijateljica rekla da njena ćerka skupljafolije iz paklica i prodaje ih za preko 100 evra po kilogramu.

– U Kragujevcu se za kilogram folije može dobiti 160 eura ili više, u zavisnosti koliko skupiš. A čula sam da u Beogradu, negde kod autobuske stanice, za tu količinu možeš da dobiješ i 500 evra.

Za sad imam oko 300 grama, ali neću da ih prodajem dok ne skupim makar kilogram folija- kaže ona.

Ali, to i nije baš tako lako kao što zvuči, jer je za kilogram folije potrebno skupiti oko 1.000 paklica cigareta. I to ne bilo kojih.

– Tvrda folija je za bacanje, skupljam samo onu mekanu, tanku. Pošto čistim po raznim lokalima, firmama i klubovima, uspem da uzmem 25 do 30 paklica nedeljno, a nekad i više, zavisi od posla.

Kad vidim paklicu na ulici, uvek pogledam da li u njoj ima folije, ali retko kad je nađem unutra. To znači da sigurno ima još ljudi koji skupljaju foliju za prodaju – priča Ž. M.

Ima, i te kako. Trgovina ovim sekundarnim sirovinama bez sumnje postoji i veoma je razvijena, a dokaz tome su brojne Fejsbuk stranice i forumi, posvećeni prodaji i otkupu folije od cigareta.

(24sata.rs)

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: