Nećete verovati kada vidite kako zaista alkohol utiče na organizam! (VIDEO)

Svi smo svesni činjenice šta previše alkohola čini našem organizmu i koliko je štetno, kao i što znamo da od malo alkohola postanemo veseliji, otkačeniji, razuzdaniji.

Ali, da li i koliko znamo o stvarnim efektima alkohola na naš organizam i kako dolazi do tih reakcija? Pročitajte tekst i pažljivo sa pićem u najluđoj noći.

Čak i najmanja doza alkohola utiče na svaki sistem u telu: počev od mozga, preko mišića, cirkulacije, pa sve do imuniteta. Praznici poput Nove godine su vreme kada smo skloni preterivanju i vreme kada dolazi do nezgoda koje alkohol za sobom povlači, zato je važno ne preterati i ostati umeren. Umerena konzumacija podrazumeva jednu čašu alkohola za žene, dve za muškarce; dupliranje tih mera već se smatra opijanjem i situacijom kada stvari mogu izmaći kontroli.

S tim u vezi, ako ste propustili, odvojte pola sata svog vremena i odgledajte ruski dokumentarni film o štetnosti i posledicama alkohola:

Veselite se, provodite i zabavljajte, ali ne smetnite s uma da i jedna čašica alkohola može imati štetne posledice po vas i okolinu.

Pogledajte video za stop alkoholizmu:

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: