Nega kože za muškarce

1. Očistite lice
Nega muške kože se bazira na čišćenju lica. Na ovo treba obratiti više pažnje i ne posegnuti za prvim dostupnim sapunom i pomoću njega umiti lice (najčešće se radi o sapunima koji će Vašu kožu lica učiniti suvom, pa treba pažljivo birati šta koristite.)

Koža žene je mnogo nežnija od kože muškarca. Koža muškarca raspolaže većim porama i njene lojne žlezde su mnogo više aktivne. Baš te lojne žlezde regulišu unutrašnju hidrataciju kože. Ali one ponekad proizvedu veću količinu sebuma (odnosno masne izlučevine lojnih žlezda koja je zaštita površinskom delu kože) pa koža može biti previše masna. Ukoliko ne otklanjate redovno i na pravi način suvišne količine sebuma, pore se mogu začepiti, pa lice zahvataju prištevi. Da se to ne bi događalo, pomoć potražite u odgovarajućem toniku za lice, koji imaju moć da uklone svu suvišnu masnoću , i istovremeno su blagi prema koži, da ne bi došlo do iritacija i oštećenja kože. Na tržištu je mnogo ovakvih proizvoda, a izbor je na Vama!

2. Priuštite licu piling
Piling nije potreban samo damama! Piling je i muškarcima neophodan, radi otklanjanja nečistoće i da bi se koža uspešnije regenerisala. Proizvodi za piling raspolažu sitnijim zrncima, koja se nanose na kožu masiranjem, ulaze u kožu, eliminišu nečist sadržaj koji se nakupio unutar pora kao i mrtve ćelije kože. Na taj način, koža je ponovo meka i glatka. Proizvodi za piling su najčešće u obliku gela. Posle ovog piling tretmana moći ćete da se obrijete lakše i detaljnije.

3. Značaj hidratacije 
Ako se umivate običnim sapunom, koža je suva, gruba i gubi na elastičnosti. To je posledica manjka vlage unutar kože, zato što je sapun uklonio veliki deo vlage. Pored toga, ako se redovno brijete – ni to ne prija koži. Posledica svega navedenog u ovoj stavki je dugoročno nanošenje štete koži. Pomoć potražite u blažem toniku radi dubinske hidratacije kože kroz pore koje su se proširile zbog umivanja i brijanja. Ako je Vaša koža i inače suva, koristite hidratantnu kremu.

4. Predeo oko očiju
Prvi znaci starenja u vidu bora javlaju se baš na ovom predelu, i to dosta uočljivije neko kod dama. Neophodno je posvetiti pažnju i negu ovom predelu, gde je koža izuzetno tanka, podložna unutrašnjim i spoljašnjim uticajima. Nabavite kremu za predeo oko očiju i svakodnevno je upotrebljavajte, zato što neredovno korišćenje neće dati rezultat.
Svakog jutra, nakon što se umijete, na predeo oko očiju blagim pokretima treba da umasirate ovu kremu. Za svega nekoliko minuta koža upija ovu kremu i daje joj zaštitu.

5: Nega usana
I koža usana je vrlo osetljiv predeo lica, tanke strukture pa im može naškoditi manjak tečnosti u telu, vetar, niske temperature i upale. Zbog toga treba piti što više tečnosti, da bi koža bila meka. Manjak vode u organizmu se naročito ispoljava na koži usana. Dobar unos tečnosti je unutrašnja nega, a balzam za usne – zaštita od spoljnih faktora. Tako ćete izbeći pojavu herpesa na usnama i obezbediti im zdrav i lep izgled.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: