Nega ruku tokom hladnih dana

Iako je uvrženo mišljenje da lice i ten otkrivaju vaše godine, sve češće studije pokazuju da se to zapravo najbolje može videti po našim rukama jer njih ne možemo naknadno podmladiti. Ruke ne samo da otkrivaju znake starenja, već govore i o tome koliko vodite računa o sebi. Nega ruku ne zahteva puno vremena i nije dugotrajan proces. To samo zahteva neke mere predostrožnosti.

Koristite kremu za ruke, pogotovo pre izlaska iz kuće tokom zime i pre stavljanja rukavica. Ovo će sprečiti isušivanje kože i njeno lakše prilagođavanje na temperaturne razlike. Kremu je najbolje da nanesete na još vlažnu kožu, nakon tuširanja ili pranja ruku. Dok nanosite kremu, uradite laganu masažu ruku. To će ih sačuvati od hemikalija i gljivičnih infekcija. Obavezno temeljno namažite kremu pre odlaska na spavanje, jer će to održati vaše ruke mekanim i gipkim.

Nakon čišćenja kuće ili pranje posuđa, obavezno osušite mokre ruke malo grubljim peškirom. To će pomoći uklanjanje mrtvih ćelija i prljavštine sa površine kože. Zatim namažite kremu i navucite rukavice za manikir, što će vratiti vlagu i mekoću vaših ruku. Zaštitite ruke od ekstremnih temperatura i velikih temperaturnih razlika koliko je to moguće. Ne zaboravite ni na higijenu noktiju. I na njih nanesite kremu da bi bili jaki i lepi. Izbegavajte prečesto lakiranje i tretmane noktiju i zanoktica, jer može doći do oštećenja u nekom dužem periodu.

Za mlađi izgled ruku, kao i za ostale delove tela, vežbe su od vitalnog značaja. Rotirajte ruke ili ih protežite jer će to povećati cirkulaciju i smanjiti ukočenost mišića u rukama. Tokom zime koža je suvlja i češća je pojava svraba. Držite ruke dobro hidriranim i češće im priuštite manikir, makar kod kuće jednom u nedelju dana. Možete napraviti i sopstvenu masku za ruke od glicerina, ružina vodice i limunovog soka. Mešavinu ostavite na rukama preko noći i isperite ujutru mlakom vodom. Rezultat je lepa, meka i nežna koža.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: