Odeća za trening

Ne postoje neka čvrsta i temeljno utvrđena pravila o dress code-u koji morate poštovati u teretani. Možete na sebe obući neku staru trenerku i niko vam neće to zameriti (po uslovom da je čista i neiscepana), ali ipak postoji par osnovnih pravila o prikladnoj odeći i obući ili o onome što treba izbegavati prilikom vežbanja.

Mnogi izbegavaju nošenje donjeg rublja kada idu u teretanu, da bi sprečili dodatno znojenje. To je pogrešno, jer je telo prilikom znojenja sklonije infekcijama i donje rublje ima funkciju da štiti intimne delove od istih. Osim što je poželjno nositi donje rublje, pripazite i na materijale od kog su napravljeni. Što se gornjeg dela tiče, ženama običan grudnjak ne pruža dovoljno potpore zato umesto običnog sa umecima, nosite sportski grudnjak od pamuka i prirodnih materijala. Izbegavajte nošenje tanga gaćica dok ste na treningu.

Najbolji izbor za trening je svakako odeća od prirodnih materijala koji će omoućiti koži da diše. Ovo je dobar zbor pogotovo ako se od onih koji se dosta znoje. Za trening se obucite slojevito, kako bi višak garderobe uklonili čim osetite vrućinu, a isti vratili ako počinjete da se hladite. Za leto su najbolja preporuka šortsevi dužine do pola butine ili, za žene, tri četvrt helanke. Što se gornjeg dela tiče, majica bez ili sa kratkim rukavima, preko koje ide tanji gornji deo trenerke, pogotovo ako trenirate napolju ujutru ili u večernjim satima. Čim se zagrejete, trenerku skinite.

Slično važi preko zime, slojevito oblačenje. Normalno je da se nakon nekog vremena zagrejete i da vam bude vruće, ali čim osetite da se hladite, obucite gornji deo trenerke, kako bi konstantno održavali telesnu temperaturu tokom vežbanja i kako bi sprečili mogućnost nazeba.

Pre treninga, skinite sav nakit jer je potencijalno opasan. Taođe, izbegavajte upotrebu jakih parfema i kolonjskih voda kada idete na trening, jer se mirisi pojačavaju znojenjem i mogu smetati kako vama, tako i ljudima oko vas. Koristite blage i neutralne dezodoranse bez alkohola.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: