Održavanje pribora za šminkanje

Tehnički, iako možda nezamislivo, šminku i pribor za šminkanje, kao i neseser u kom držite šminku bi trebalo očistiti makar jednom mesečno. Ipak, većina nas vrlo retko to radi, neki i nikad, jer je lakše kupiti novo. Ukoliko posedujete kvalitetnu šminku, zašto je ne bi propisno održavali i tako uštedeli na kupovini nove, a staroj produžili rok trajanja.

Veoma je važno da očistiti svoj pribor za šminkanje pre početka zime, jer je tad sezona prehlade i gripa i tad se klice najbrže šire, a opšte je poznato da ih ima podosta na šminci. Poželjno je da šminku koristite samo za ličnu upotrebu, ali ukoliko je delite sa nekim, poželjno je da više pažnje obratite na njeno održavanje.

Kutije za šminku ili neseseri u kojima čuvamo šminku se prljaju veoma brzo. Zato najmanje dva puta mesečno bi trebalo da uklonite sve proizvode iz torbi i priuštite im temeljnočišćenje. Najbolji i najbrži način da to uradite je sa antibakterijskim maramicama, ili nekom krpicom umočenom u alkohol. Jednostavno obrišite unutrašnjost, a posebnu pažnju obratte na ćoškove, gde se mogu naći ostaci šminke. Nakon toga, neseser možete ostaviti par sati u mlakoj vodi, nakon čega će te ga isprati i osušiti, a kutiju možete samo isprati mlakom vodom. Još jedan trik sa dezinfekciju kozmetičkih torbica je da prenoće u frižideru, u plastičnoj kesi. Ekstremna hladnoća će uništiti bakterije i sterilisati torbicu.

Četkice i sunđeri mogu delovati teško za održavanje , ali to je zapravo veoma lako. Higijenu ovog pribora bi trebalo sprovoditi makar jednom nedeljno, ukoliko se koriste svakodnevno, jer su u konstantnom kontaktu sa licem i dobra su podloga za bakterije, jer se na njima zadržavaju prljavština i masnoća. Perite ih u mlakoj vodi, sa dodatkom blagog sapuna ili šampona, ukoliko su četke od prirodne dlake. Ispirajte pod mlazom hladne vode i ostavite da se suše prirodno. Nemojte ih previše trljati kako ne bi izgubili svoj oblik.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: