OVIH 7 NAMIRNICA garantovano čiste arterije i sprečavaju SRČANI UDAR!

Postoje razni napici i kombinacije sokova za detoksikaciju, ali postoje takođe i vrlo jednostavni načini da pročistite svoje arterije i izbegnete srčani udar tako što ćete jesti određena jela.

namirnice

Ovo je lista 7 namirnica koje garantovano otpušavaju arterije:

1. Avokado. Svakodnevna upotreba avokada u ishrani može smanjiti nivo holesterola u krvi, i učiniti da arterije ostanu nezapušene.

2. Špargla. Ovo jelo smanjuje krvni pritisak i sprečava kardiovaslularna oboljenja, a sadrži i velike količine minerala i vitamina.

3. Nar. Ovo voće sadrži sadrži hemijska jedinjenja koja štite arterije od oštećenja, tako što stimulišu proizvodnju oksida u telu. To čini da arterije budu otvorene i da krv nesputano teče.

4. Brokoli. Bogat vitaminom K, brokoli sprečava kalcijum da oštećuje arterije, a smanjuje i nivo holesterola pomoću vlakana koje sadrži.

5. Cimet. Ova biljka puna je anti-oksidanata koji pospešuju kardiovaskularno zdravlje, tako što štite krv od oksidacije. I cimet takođe smanjuje nivo holesterola, a lako ga je konzumirati jer ima sjajan ukus i može poslužiti kao začin za kafu, peciva, povrće i mnoga druga jela.

6. Brusnica. Regulisanje nivoa holesterola ključna je vrlina brusnice. Stalan unos brusnice u organizam smanjuje rizik od srčanih bolesti za 40 posto.

7. Zeleni čaj. Katehin sprečava apsorpciju holesterola prilikom varenja, a zeleni čaj sadrži velike količine katehina. Šolja ili dve dnevno mogu sprečiti zapušenje arterija, a takođe i pospešiti metabolizam, što na prirodan načn pomaže i u gubljenu telesne težine i u unapređenju kardiovaskularnog zdravlja.

izvor: srbija danas

 

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: