Podmladjivanje lica prirodnim putem

U 2016. godini u svetu se izdvojilo 4,4 milijarde dolara na estetsku hirurgiju. IMACS ( forum estetskih hirurga i dermatologa) prognozira da će se i ove godine nastaviti isti trend globalnog rasta od 10% Za 2017. godinu se progonozira ukupno povećanje za još 500 miliona dolara, što znači da će ukupna cifra premašiti 4,9 milijardi dolara.

Najveći rast će beležiti Azija, dok će najmanji rast od 6,6% imati Evropa zbog ekonomske krize koja nejenjava.

Uporedo sa razvojom i napretkom estetske hirurgije, razvijaju se i prirodni putevi podmlađivanja.

Jedan od načina da priorodno podmladite svoje lice i kožu je upotreba tretmana plazme obogaćene trombocitima (plateletes-rich plasma (PRP)). Korišćenje i primenu u svetu estetske hirurgije je našla 2006. godine.

Tretman plazmom obogaćene trombocitima je idealan za one osobe koje žele postepeno poboljšanje na svojoj koži.

Ovaj tretman koji je revolucionaran pruža neverovatno primetno podmlađivanje kože, uz minimlano vreme oporavka.

Za razliku od estetske hirurgije, ovaj tretman nije bolan i vreme koje ćete provesti u ustanovama koje su specijalizovane za podmalđivanje lica je minimalno o čemu više možete pročitati na sajtu Plastične i estetske hirurgije.

Trombociti, u narodu poznatiji kao krvne pločice sadrže PDGF(faktori rasta). Oni potpomažu proliferaciju fibroblasta i keratinocita, koji proizvode kolagene i kreatine.

U hemijskom procesu koji se dalje odvija u telu, prilikom proizvodnje kolagena i hijaluronske kiseline naučno je dokazano da oni potpomažu korekciju bora , volumena i tonusa kože. Ovaj proces u telu je direktno odgovoran za mladalački izgled vaše kože.

Prilikom ovog tretmana nisu moguće alergijske reakcije, jer se „PRP“ dobija direktno iz vaše krvi. On takođe sadrži i bela krvna zrnca koja su u ljudskom telu zadužena za imunitet, tako da pojava bilo kakve vrste infekcije predstavlja veoma redak slučaj. Tretman plazmom obagaćenom trombocitima nije preporučljiv za osobe koje imaju aktivne infekcije kože, akne, alergije, karcinom ili za osobe koje primaju hemoterapiju.

Ovaj tretman nije ni nalik „face lift“ operaciji. Ovaj tretman vam pomaže da povratite mladalački izgled na onom delu kože koji je tokom starenja izgubio volumen.

Prve vidljive rezultate ovaj tretman daje posle tri nedelje i ostaje sledećih osam nedelja. Sama procedura ostavlja rezulatate u trajanju od tri godine. Procedura traje od sat vremena do devedeset minuta. Konačno vreme će zavisiti od broja regija koje želite da popravite.

Da bi rezultat bio potpun i vi zadovoljni preporučuje se od tri do šest tretmana u razmaku od četiri do šest nedelja. Oporavak od ove procedure je veoma lak.

Na regiju tela na koju ste primenili tretman ostaje crvenilo ili možda koja manja modrica koja se može sakriti šminkom. Ovaj tretman vas neće sprečiti da izvršavate vaše uobičajne aktivnosti, ali potrudite se da zaštitite lice od sunčeve svetlosti.

Preporuka stručnjaka iz ove oblasti je da se ovaj tretman u zavisnosti od kože ponavlja na jednu do dve godine.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: