Prirodne maske za lice

U Vašoj kuhinji ima namirnica pomoću kojih možete da pripremite mnogo prirodnije, a i jeftinije maske za negu lica.

Maska sa bananom
Ova maska je jedna od najučinkovitijih. Treba Vam banana, avokado i krastavac. Ovo je maska koja obiluje hranljivim materijama kao i hidratantnim uljima. U avokadu ima mnogo vitamina E koji doprinosi zdravlju i čvrstini kože lica, a sposobnost krastavca je da se izbori sa crvenilom i suvoćom. Navedene namirnice treba izmešati, po mogućnosti pomoću štapnog miksera, u dobijenu masu sipati maslinovo ulje (količne 1 supene kašike) i namazati.

Maska sa belancima
Maska koja daje zapanjujuće rezultate. Jaku penu belanaca zadržite na licu otprilike 20 minuta, posle čega sledi ispiranje. Učinak – bolja čvrstina kože i veliko umanjenje pora.

Maska sa paradajzom i jogurtom
Doprinosi eliminaciji mitisera i rešavanju problema zapušenih pora. Pomoću miksera izmutite paradajz, sipajte jogurt (1 supena kašika), maslinovo ulje (1 kafena kašičica) i sirće (vrlo mala količina). Rezultat – otpušavanje pora, čistija, mekša i zdravija koža.

Maska sa bademom i ananasom
Trebaju Vam samleveni bademi (količine 1 šolje za kafu), sok od ananasa (mala količina) i izmućeni ananas. Navedene namirnice izmutite i pripremljenom masom namažite lice. Badem ima moć pilinga, a u ananasu se nalaze enzimi zahvaljujući kojima će koža biti mekša.

Maska sa krastavcem i grožđem
Treba Vam 1 krastavac, mala količina mleka, ovsene pahuljica (količine šoljice za kafu) i grožđe – oko 10 zrna. Sve to treba izmutiti u multipraktiku i pripremljenom masom namazati lice. Mleko hidrira kožu, a moć ovsenih pahuljica je efekat blažeg pilinga. Moć grožđa i krastavca je doprinos mladolikom izgledu i ublažavanje otečenosti.

Maska sa maslinovim uljem i bademima
Bademe (količine čaše od 2 dl) treba samleti i u to sipati količinu maslinovog ulja koja će biti dovoljna za pripremu kompaktne mase. Pripremljenom masom namažite lice. gde treba da se zadrži približno 20 minuta, a potom masku skinite blagim masiranjem. Tako ćete odstraniti izumrle ćelije sa kože, a moć maslinovog ulja je da hidrira kožu.

Maska sa žumancima i pomorandžom
Treba izmutiti 2 žumanceta, sipati malu količinu svežeg pomarandžinog soka i smekšale ovsene pahuljice količine šoljice za kafu (koje prethodno treba da stavite u vodu na nekoliko minuta). Najpre izmutiti žumanca i sok, a dodavanje pahuljica je postepeno, malo po malo. Pripremljenom masom namazati lice. To je maska idealna za sve koji imaju akne. Rezultat – mnogo čistija koža, snabdevena dovoljnim količinama vitamina C i proteina.

Pored prirodnih maski za lice, imate i dobre tretmane iz oblasti plastične i estetske hirurgije ukoliko vam zatrebaju, poput liftinga lica ili korišćenja filera za lice.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: