Problem nesanice i kako ga rešiti


Nesanica je veoma čest problem.
Oko trećina svetskog stanovništva ima neki oblik poremećaja sna, koji su u većini slučajeva kratkog daha, izazvani nekim spoljnim faktorima.

Problem nesanice

Međutim, hronična nesanica može da dovede do brojnih komplikacija kao što su anksiozno ponašanje, depresija, pad funkcija imunog sistema, jake glavobolje, gojaznost, dijabetes, visok krvni pritisak, ali i do rizika od srčanih oboljenja.

Za ljude koji pate od ovog poremećaja, ovakvo stanje može biti zaista frustrirajuće. Ako patite od nesanice, ili ne možete uopšte da zaspite, ili imate nekvalitetan i kratak san, koji može da prekine svaka sitnica.

To dalje vodi do toga da postajete razdražljivi, više niste u mogućnosti da budete produktivni na poslu.

To zatim dodaje pritisak na vaš odnos sa najbližima, zato što te stalno nervozan i tako upadate u začarani krug u koji tonete sve dublje i dublje.

Da bi pravilno lečili nesanicu, važno je otkriti njen osnovni uzrok. Vrsta uzroka dovodi do potpuno različitih tretmana ovog poremećaja.

Tablete za spavanje vam mogu biti kratkotrajna pomoć. One vas mogu uspavati, ali ne mogu dati potreban kvalitet vašem snu.

Naprotiv, često se možete probuditi posle mnogo sati sna, a da se ne osećate odmorno i sveže. Pokušajte da izbegnete ovakve tretmane i oslonite se na prirodne načine lečenja.

Spavaću sobu koristite samo za spavanje. Iznesite iz nje televizor, računar ili nepotrebne lampe i sve ono što bi moglo da vam ometa san.

Ukoliko nemate mogućnost da spavate u potpuno zamračenoj i tihoj prostoriji, nosite masku i pokušajte sa čepićima za uši. Prestanite sa pušenjem i izbegavajte alkohol, kofein i teške obroke pre spavanja.

Naučite tehnike relaksacije kao što su joga , tai či ili neki oblik meditacije. To će vam pomoći da redukujete stres i njegove posledice koje mogu da poremete vaš ritual spavanja.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: