Psiholoski aspekti prilikom otkupa zlata

Na prodaju naših dragih zlatnih dragocenosti smo primorani u teškim životnim situacijama. Ne želimo to da uradimo, ali moramo. Mi se ne odričemo samo novčane vrednosti, veći i dela uspomena, emocija koji taj zlatni komad nosi sa sobom. Neisplaćeni dug i rata kredita, nedostatatak para za osnovne životne potrebe su neki od razloga koji nas primoravaju na prodaju zlata.

Ko je naš neprijatelj u tom procesu?

To su krizne situacije. One smanjjuju našu mogućnost trezvenog razmišljanja i umanjuju naše pregovaračke sposobnosti prilikom prodaje zlata. Ako nas nevolja natera, uvek ćemo pre gledati da dođemo do para na bilo koji način nego što ćemo razmišljati da postignemo optimalnu cenu. Ukoliko se odlučimo na prodaju trudimo se da izbegnemo hitne situacije.

Ukoliko damo sebi nekoliko dana za razmišljanje možemo ojačati poziciju u pregovorima sa prodavcem. Ako nam baš gori pod nogama, I nemamo vremena da čekamo, kod trgovca je najbolje poslati nekog člana porodice, ili prijatelja koji nije toliko vezan za predmet prodaje, situaciju u kojoj ste se našli, koji će smireno postići najbolju cenu. Pristup trgovaca zavisi od slučaja do slučaja, od osobe do osobe. Neke interesuje samo profit I zarada, dok drugi se trude da izađu klijentu maximalno u susret, među kojima su i zaposleni iz lanca zlatara Lorafo.

Kome prodati i u koga imati poverenja?

Ako ste sigurni da će se vaše finansijsko stanje poboljšati u kraćem vremenskom periodu, treba da prodate zlato ono prodavcu koji će vam omogućiti ponovni otkup po istoj ceni ili malo većoj. Taj trgovac je vredan vašeg poveranja ukoliko je sprema da sašeka sa daljom prodajom, ne uništavajući i ne otuđujući dalje vaše dragocenosti. Trgovci koji poštuju dogovor i od reči su osobe kojima se trebate obratii u teškim trenutcima.

U vreme novca i vašeg prosperiteta kupujte zlato, jer to je jedinstvena polisa osiguranja. Zlato nikad neće izgubiti sjaj i svoju vrednost.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: