PVC stolarija – Korisni saveti prilikom odabira i kupovine

PVC stolarija dominira na tržištu već nekoliko decenija i možemo sasvim sigurno reći da je zauzela vodeće mesto kada se govori o ugradnji prozora i vrata.

Razvoj tržišta doneo je brojne proizvođače i distributere ove vrste stolarije, zato je potrebno da se dobro informišete pre nego što odaberete gde ćete kupiti prozore i vrata.

Postoji nekoliko stvari na koje je potrebno obratiti pažnju kada krenete u avanturu kupovine PVC storarije.

Pre svega obratite pažnju na kvalitet samog proizvoda i njegove izrade, zatim na tehničke osobine odnosno broj komora, stakala i vrste okova i na kraju obratite pažnju na boju i na formu stolarije odnosno na sam dizajn.

U redovima koji slede podelićemo sa Vama korisne savete kojih bi trebalo da se držite prilikom nabavke nove stolarije za svoj dom.

Prvi koristan savet koji bi trebalo da sledite je da se dobro informišete o proizvođačima, i kada odaberete određenog nađete distributera ili prodavca gde to možete kupiti.

Ovo je bitan savet jer je na tržištu mnogo više prodavaca delova ili kompletne kineske stolarije koju najčešće nestručno sklapaju u svojim radionicama.

Naravno postoje i trgovci koji prodaju svoju stolariju napravljenu po najboljim parametrima i imaju dugogodišnju prisutnost na tržištu i kvalitet koji traje.

Drugi važan savet je da uvek uzmete prozore sa više stakala i komora jer ćete tako obezbediti bolju zvučnu i termo izolaciju.

Idealno bi bilo nabaviti prozore koji imaju bar 3 sloja stakla, ali može i 2, dok je optimalno nabaviti peto ili šesto komorne profile.

Stakla koja se ugrađuju u profile trebala bi da budu IZO stakla, što znači da su niskoemisiona i imaju sposobnost velike izolacije u odnosu na promenu temperature i spoljašnjih zvukova.

Ne zaboravite da kada naručite PVC vrata i prozore da uzmete i klupice, odnosno prozorske daske jer one nisu obavezni već dodatni element u prozorskom paketu.

Prozorske daske daju zaštitu od vremenskih neprilika i nepogoda kao što je kiša, sneg i grad. Takođe ove klupice zaustavljaju veliku količinu vode koja može da prodre u dom na mestima između zidova i stolarije.

Najčešće ljudi kada prave računicu ugradnje nove PVC stolarije štede na okovu ili sam prodavac nudi nekvalitetan okov, plastične ručice i lajsne da bi cena bila pristupačnija.

Uvek je bolje uložiti u kvalitetan okov od metala koji je sertifikovan jer se plastične lajsne lako lome i krive. Samim tim na ovaj način smanjujete vek trajanja vaše stolarije.

PVC stolariju bije glas da nije bezbedna i da su to vrata i prozori koje je najlakše obiti i provaliti.

Danas proizvođači ulažu velike napore i podižu nivo bezbednosti tako što ugrađuju metalna ojačanja i sigurnosne mehanizme. Sigurnost stolarije možete proveriti tako što ćete na profilima potražiti oznaku WK na balkonskim vratima, i WK2 na prozorima ili WK1.

Na početku proizvodnje PVC stolarija se proizvodila samo u beloj boji, a danas na tržištu postoji paleta različitih boja koje su dostupne.

Boju PVC stolarije možete birati po svom ukusu,enterijeru ili boji fasade, samo povedite računa da PVC stolarija bledi sa godinama pod uticajem sunčevih zraka.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: