Samo ovaj jedan trik će vam odmah suzbiti želju za slatkišima!

Toliko se svi mučimo oko toga kako da u potpunosti izbacimo slatko iz ishrane, a rešenje je i više nego jednostavno!

Kako suzbiti želju za slatkom hranom “misterija” je kojoj se već dugo traži rešenje. Mudruje se šta bi to moglo da pomogne, ali čini se da rešenje ne može da bude jednostavnije. Naime, austrijsko istraživanje utvrdilo je – želite li da pojedete nešto slatko, izađite da se prošetate i želja će odmah nestati!

Učesnici istraživanja bili su podeljeni u dve grupe: jedni su šetali 15 minuta, a drugi su sedeli 15 minuta. Nakon toga izjasnili su se koliko im se jede slatko.

Ispitanici koji su bili na nogama i kretali se značajno su manje želeli slatko od ispitanika koji su sedeli. “Hodači” su takođe rekli da znatno manje žude za slatkim posle šetnje nego pre nje.

Evo kako ovaj “trik” deluje: fizička aktivnost ublažava stres koji može da podstakne debljanje. Uz to, hodanje može da odvrati pažnju od bilo čega što podstiče želju za slatkim, poput besplatnih kolačića na kancelarijskom druženju ili slatkiša koji su vam jednostavno pri ruci.

Zato, ako želite da suzbijete potrebu za grickanjem, jednostavno ustanite i prošetajte. Umesto da s kolegom na poslu komunicirate putem e-maila ili četa, ustanite sa stolice i prošetajte se do njega.

Izvor: Zadovoljna.hr

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: