HIT KREMA KOJU DERMATOLOZI PREPORUČUJU: Pegla bore, skida masnoću, čisti kožu (RECEPT)

Obnovite ćelije kože i podmladite lice pomoću potpuno prirodnih sastojaka.

Doktor Džoš Aks jedan je od najčitanijih autora svetu na temu prirodne medicine, a danas vam donosimo njegov recept za prirodnu kremu koja uklanja bore oko očiju, a koji je podržala i nauka. Ukoliko želite odmah da probate sa tretmanima estetske hirurgije, tu je uvek naravno botoks.

krema

Zbog čistoće i sigurnosti, prirodna ulja se u kožu upijaju sigurno i efektno – pomažući koži na području oko očiju da zadrži vlagu i smanjujući primetnost bora. Kada se takva ulja pomešaju sa eteričnim uljima, služe kao prenosnik nutrijenata i hemijskih jedinjenja koja podstiču obnovu ćelija.

Doktor Aks osmislio je kremu koja radi baš to, a naš savet je da krenete odmah u nabavku sastojaka i počnete sa njenom primenom!

Sastojci: 10 kapi eteričnog ulja tamjana, 30 ml aloje vera gela, 30 ml nerafinisanog shea putera, 30 ml nerafinisanog kokosovog ulja i pola kašičice vitamina E.

Priprema: Lagano otopite kokosovo ulje i shea maslac, dodajte ostale sastojke i dobro ih sjedinite. Čuvajte mešavinu u staklenoj posudi.

Primena: Svakog jutra i večeri mažite ovu domaću kremu na područje oko očiju.

Tajna lekovitosti kreme dr Aksa

– Eterično ulje tamjana moćan je adstringens, što znači da štiti ćelije kože. Može se koristiti za smanjivanje masnog sjaja kože, pora i prevenciju bora, a čak deluje i kao prirodni lifting. Može se primenjivati na bilo kom delu tela na kom je koža opuštena, kako što je stomak ili podbradak. Tamjan ima jako protivupalno delovanje.

– Shea puter pomaže regeneraciju tkiva, omekšava kožu i smanjuje pojavu bora. The American Journal of Life Sciences objavio je kliničku studiju gde su kod 30 ispitanika smanjeni različiti znakovi starenja nakon redovne primene shea putera. U drugoj studiji, 49 ispitanika svakodnevno su 2 puta nanosili shea puter na kožu i otkriveno je da je preventivno delovao na starenje. Shea puter takođe podstiče i stvaranje kolagena, bitnog za čvrstinu i elastičnost kože.

– Aloje vera gel sadrži polisaharide poput acemanona i druga hemijska jedinjenja, koja podstiču kožu na regeneraciju i zaceljivanje. Takođe, deluje antiupalno i antioksidativno, pa može da smanji štetu od izlaganja sunčevom zračenju.

– Kokosovo ulje pravi je dar prirode koji ima bezbroj lekovitih svojstava. U spoljašnjoj primeni pomaže u smanjivanju bora, dehidratacije i mrlja na koži. Kokos sadrži visoko hidratantne sastojke koji neguju kožu, pa ćete primetiti razliku već kroz prvu nedelju nanošenja, a već od prvog nanošenja koža će postati izrazito mekana.

– Vitamin E svojim antioksidativnim delovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline. Neutralizuje oksidirajući efekat UV zraka na proteine i lipide ćelijskih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan činilac u procesu preranog starenja. Ima protivupalno delovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili delovanja štetnih materija i ubrzava obnavljanje oštećenih ćelija, a skraćuje i vreme zaceljivanja rana.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: