Smanjivanje bora

Starenje je jedan od životnih procesa koji ne možemo izbeći, ali čije posledice svakako možemo ublažiti i učiniti manje vidljivim. Bore su fine linije na koži, sastavni deo procesa starenja. Vremenom, koža postaje sve tanja i suvlja, i gubi veliki deo svoje elastičnosti. Njihovu pojavu možete redukovati raznim medicinskim i kozmetičkim procedurama, kao što su na primer botoks ili fileri za lice.

Redovno nekoliko puta u toku dana, nanosite tanak sloj hidratantne kreme na problematična mesta gde imate najviše bora. Redovna hidratacija kože održava njen volumen, maskira pojavu finih bora i duže vreme održava kožu elastičnom i mladolikom. Hranite svoju kožu odgovarajućim namirnicama, radite redovno pilinge sa voćnim kiselinama koji ,,ljušte’’ mrtve ćelije kože i omogućavaju bolji razvoj novih ćelija, čiji broj sa godinama opada.

Na vreme počnite sa korišćenjem krema protiv bora. Svakodnevno korišćenje redukuje naglu pojavu novih bora, a postojeće linije ublažava. Kreme koje sadrže vitamin A i jedinjenja koja se nazivaju retinolima spadaju među najefikasniji. Aloe vera zbog svojih pozitivnih dejstava po kožu koristite na svom licu i telu onoliko često koliko je to moguće, jer je odličan potkožni lubrikant za ćelije. Takođe, med za zatezanje kože, jer pomaže brzu obnovu tkiva. Napravite masku od meda sa kapsulama vitamina E i nanesite na lice. Ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom i osušite.

Održavajte optimalnu vlažnost prostora u kom boravite, pogotovo u zimskom periodu i dok traje sezona grejanja, jer je suv vazduh veliki neprijatelj kože. Takođe, oogatite svoju ishranu namirnicama bogatim anti-oksidantima kao što su šargarepa, paradajz, crveno voće… osim što ih možete koristiti u ishrani, od njih možete praviti i jednostavne piling maske za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Ispasirane jagode, banane, krastavac, kao i mnoge druge namirnice pomešajte sa jogurtom i pšeničnim klicama, koje su izvor vitamina E, i utrljavajte na lice jednom nedeljno.

Uverite se da dovoljno i redovno odmorite i spavate, tako da vaša koža ima vremena da se oporavi od svakodnevnog izlaganja štetnim spoljim uticajima. Ostavite cigarete, koje su jedan od glavnih uzroka pojave ružnih žutih fleka na koži, ali i bora.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: