Šta uzrokuje bore

Kada na ogledalu spazimo prve bore, želimo da ih se oslobodimo. Da bismo ostvarili svoju nameru i otklonili bore, treba da znamo šta na prvom mestu dovodi do pojava crtica na licu kojima se niko ne raduje.

Previše izlaganja Sunčevim zracima škodi koži i u najvećoj meri uzrokuje bore, posebno u područjima koja okružuju oči i usne. Zato se savetuje upotreba adekvatne kreme ili losiona iako nije previše toplo.

Nedovoljan unos vode doprinosi tome da se koža isušuje, pa je onemogućena da zadrži elastičnost. Posledica toga su bore. Povećajte unos vode!

Uživanje duvana umanjuje protok krvi u telu. Kao posledica toga nastaju bore. Zato, ako ste pušač bilo bi veoma poželjno da se oslobodite tog poroka ili da ga svedete na manju meru.

Nezdrava hrana škodi Vašoj koži. Zato, uživajte u hrani koja obiluje vitaminima i mineralima. Svakog dana jedite voće i povrće i rizik od bora biće manji.

Vreme uzima svoj danak. Sa godinama, koža lica postaje sve manje elastična i teže joj je da sprovodi hidrataciju. Na sreću, na tržištu je mnogo preparata koji sve ovo mogu da uspore.

Previše kofeina to jest, kafe, čaja, gaziranih napitaka pospešuju nastanak bora.

Ukoliko pak želite da smanjite bore pomoću tretmana, tu je čuveni botoks. Fileri za lice se uspešno koriste za ovu svrhu pa se informišite i oko toga.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: