Štetnost duvanskog dima

Svake godine u našoj zemlji život izgubi oko dvanaest hiljada ljudi od bolesti koje su direktna posledica duvanskog dima. Stradaju kako aktivni tako i pasivni pušači. Smatra se da će u budućnosti ova cifra rapidno rasti ukoliko se nešto konkretno ne preduzme. Ne dozvolite da postanete deo takve statistike, uzmite svoj život u svoje ruke, ostavite cigarete.

Sačuvajte sopstveno zdravlje

Dim koji pušenjem duvana pušač uvlači u sebe obiluje toksičnim materijama. Za neka od jedinjenja iz duvanskog dima je i naučno potvrđeno da su kancerogena. Imajući to u vidu ne treba da čudi podatak da su devedeset procenata osoba obolelih od raka pluća strastveni pušači. I kardiovaskularna oboljenja su kod njih češća nego kod osoba koje ne koriste duvanske proizvode. Žene koje puše imaju velike predispozicije da obole od tumora na mokraćnoj bešici. Nemojte čekati da se jave prvi simptomi bolesti, ostavite duvan na vreme.

Mislite na zdravlje svojih najmilijih

Ni nepušači nisu pošteđeni od štetnog dejstva duvanskog dima. Do njih dospevaju sve čestice sadržane u dimu ali u nešto nižoj koncentraciji. Zakonom o zabrani pušenja na javnim mestima nepušači su delimično zaštićeni, ali i dalje je prisutan problem duvanskog dima kod osoba koje svoj životni prostor dele sa pušačem. Deca roditelja koji puše već u ranom detinjstvu imaju problema sa respiratornim sistemom, kod njih su upale česte, a neretko oboljevaju i od astme.

Najlakši način da ostavite cigarete

Najlakši put ka životu bez duvanskog dima je uz pomoć elektronskih cigareta. Prelazak na elektronske cigarete je odličan način za bezbolno prevazilaženje krize prilikom odvikavanja od duvana. Svakako da je čvrsta volja pušača presudna u pobeđivanju zavisnosti, i bez nje nema ni uspeha u odvikavanju.

Prevazilaženje zavisnosti uz pomoć elektronskih cigareta se bazira na smanjenju količine unetog nikotina. Naime, elektronske cigarete sadrže punjenje koje se može menjati. U početku je najbolje preći na tečnost sa najvećom koncentracijom nikotina, a kasnije postepeno smanjivati dozu. Kada se potpuno naviknete na pušenje elektronskih cigareta sa punjenjem bez nikotina rešili ste se zavisnosti. Na ovaj način su pušači širom Sveta veoma lako uspeli da pobede nikotinsku zavisnost. Probajte i Vi, svakako da vredi pokušati.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: