Stomak spreman za plažu za samo dve nedelje

Dok zimi nekako i uspevamo da prikrijemo naslage na stomaku, leto je vreme kada sve maske padaju. Ne razmišljajte o svom izgledu neposredno pred odlazak na odmor, već na vreme spremite svoj stomak kako bi u punom sjaju zablistao na plaži.

Iako naporno vežbate i zdravo se hranite, masne naslage sa stomaka jednostavno neće da se skinu. Kada prirodnim putem ne možete da dođete do ravnog i zategnutog stomaka, abdominoplastika je rešenje za vas.

Bitno je naglasiti da abdominoplastika nije zamena za dijetu. Ono što je najbolje od svega je da su efekti postignuti zatezanjem stomaka trajni!

Svakako, radi što boljeg efekta, tri meseca nakon operacije bilo bi poželjno da nastavite sa redovnim vežbanjem.

Šta je abdominoplastika?

Abdominoplastika je estetsko-rekonstruktivni zahvat kojim se rezom ispod bikini linije odstranjuje koža i masno tkivo sa stomaka, a opušteni mišići trbušnog zida se zatežu. Operacija traje od tri do četiri sata i izvodi se u totalnoj anesteziji. Najčešće do gubitka tonusa trbušnog zida dovode nagli gubitak telesne težine, trudnoća i starenje.

Nagle promene nastale gubitkom kilograma ili trudnoćom su u većini slučajeva praćene i pojavom strija. Abdominoplastika vas isto tako efikasno kao i masnog tkiva i viška kože, može rešiti i dosadnih strija.

Dve nedelje oporavka

Kako biste na plaži imali najbolji estetski efekat tj. ravan i čvrst stomak i lepu i zategnutu kožu, najbolje bi bilo da se estetskom hirurgu obratite barem 4 do 6 nedelja pre odmora. Sam oporavak od operacije traje oko dve nedelje.

Međutim, 4 do 6 nedelja nakon zahvata, kako lekari na osnovu svog iskustva savetuju, ne bi trebalo da se bavite nikakvim fizičkim aktivnostima. Ako planirate da plivate ili da igrate odbojku na pesku, ipak se pridržavajte ovog pravila o minimalnom periodu potrebnom za potpuni oporavak.

I dame i gospoda su dobrodošli

Sve više predstavnika „jačeg pola“ dolazi kod nas sa namerom da se napokon otarase naslaga na stomaku sa kojima godinama vode bitku. Svedoci smo da se sve više muškaraca opredeljuje za ovu vrstu estetske intervencije, a kao razlog zbog koga su se opredelili za abdominoplastiku, pored estetskog nesklada tela, muškarci češće od žena navode opipljivije probleme – ne mogu da se sagnem i zavežem pertle. Kao što vidite, ovaj zahvat nije namenjen isključivo ženama.

Muškarci se često odlučuju da ovu proceduru kombinuju i sa procedurom smanjenja grudi tj. ginekomastijom. Abdominoplastika je operacija koju je moguće izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi.

Zašto se opredeliti za zatezanje stomaka?

Odgovor je jednostavan – dobićete trajno novi izgled tela koji je očigledan odmah nakon operacije, a višak kože na stomaku, opušten trbušni zid i strije će postati deo vaše prošlosti.

Naši zadovoljni pacijenti žale samo zbog jedne stvari – što se ranije nisu odlučili za ovaj zahvat.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: