Sve što treba da znate ako kupujete polovni mobilni telefon

Da li radije kupujete nove ili polovne telefone? Naravno, svi bismo radije kupovali novi mobilni telefon, ali ima i onih koji ipak kupuju polovni telefon.

Svakako, prodaja mobilnih telefona je unosan posao u Srbiji, jer osim telefona tražena je i dodatna opremna, a prodavci uvek zadovoljno trljaju ruke.

Za sve one koji kupuju polovne telefone, mi imamo nekoliko saveta koje bi trebalo da praktikuju prilikom kupovine.

Bilo da kupujete telefon od stranca ili od nekoga poznatog, prvo proverite da li telefon ima nekih skrivenih, ali i vidljivih oštećenja. A da li znate šta sve treba da proverite?

Evo šta, a evo i kako.

Pre nego što krenete da kupite telefon, obezbedite se potrebnom opremom za testiranje. Neka vam pri ruci bude eksterna baterija, bežični punjač, ali i rezervna SIM kartica, kao i memorijska kartica.

# 1 Prvo pregledajte telefon!

Na poćetku je važno da telefon pregledate i ustanovite da li ima fizičkih oštećenja. Ako se u oglasu napominje da nema tragova korišćenja, onda bi trebalo  to i da ispitate.

Ako se ispostavi da je prodavac malo prećutao istinu, onda bi bilo dobro da budete pažljivi prilikom provere ostalih funkcija telefona.

# 2 Originalnost modela

Veoma je važno da ustanovite da li je u pitanju originalni model telefona. Kako se t radi? Najpre, pronađite u podešavanjima telefona informacije u vezi sa uređajem, a onda proveite i koja je tačno oznaka modela.

Kada ustanovite koji je model tačno u pitanju, uporedite ga sa oznakama koje se nalaze na Internetu i onda ćete sigurno znati da li je reč o originalnom modelu ili je u pitanju neka replika.

Osim originalnosti samog modela, trebalo bi da istražite da li je i oprema originalna, a posebno se to odnosi na bateriju. Ne zaboravite da proverite i punjač, slušalice, USB kabl.

# 3 Punjenje telefona

Preporučujemo vam da pre odlaska na mesto kupo-prodaje spakujete i eksterni punjač kako biste utvrdili da li će se telefon puniti kada ga budete uključili. Ukoliko imate bežični punjač, a telefon ima opciju za bežično punjenje, ponesite punjač sa sobom i proverite da li je ova opcija u funkciji.

# 4 Slotovi za SIM i SD karticu

Poželjno je da prilikom provere polovnog telefona obratite pažnju in a slotove za SIM i SD karticu.

Naime, ovako ćete biti sigurni da slotovi nisu uništeni i da telefon podržava vašu mrežu. Takođe, znaćete i da li telefon  koji planirate da kupite prihvata SD i SIM karticu koju vi imate.

Probajte nekoga da pozovete, a in a SD karticu prebacite neki fajl kako biste bili sigurni da sv funkcioniše kako treba.

# 5 Napomena!

I za kraj, jedna napomena. Imajte na umu da kupujete polovni telefon. Neke funkcije neće raditi kako treba i to vam je jasno, ali budite obazrivi. Ako niste sigurni da je kupovina polovnog telefona najbolje rešenje, onda nemojte prebrzo donositi odluku. Sačekajte bar neko vreme i tek onda kažite šta ste odlučili. Nekada je ipak bolje poslušati sopstveni instinct, zar ne?

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: