Protresite telo i ubrzajte cirkulaciju – pogledajte najefikasnije vežbe!

Kapilaroterapija doprinosi boljoj prokrvljenosti celog organizma. Trening za kapilare efikasna je kao i trčanje, ali ne opterećuje srce i zglobove.

A bolju cirkulaciju tokom zime, razmrdajte i aktivirajte kapilare u telu, jer prema nekim istočnjačkim teorijama, krv počinje da struji upravo u ovim malim krvnim sudovima. Za bolje rezultate razvijena je i posebna tehnika – kapilaroterapija.

vezbe

Ona obuhvata određene pokrete protresanja tela podignutih ruku i nogu. Naime, u gornjim i donjim ekstremitetima nalazi se mnogo kapilara, a kada protresamo ruke i noge, u ovim krvnim sudovima se pojavljuju dodatne vibracije koje poboljšavaju cirkulaciju u celom telu. Vežba za kapilare radi se u ležećem položaju sa podignutim rukama i nogama, jer u takvom položaju krv u ekstremitetima stremi prema dole, a postupno stvoreni vakuum će dovesti do ubrzane cirkulacije krvi.

Smatra se da na ovaj način mogu da se spreče mnoge bolesti koje nastaju kao rezultat nedovoljnog kretanja, slabe cirkulacije i lošeg metabolizma.

Kapilaroterapija, inače, ima dugu tradiciju u kineskoj i japanskoj narodnoj medicini, a zbog jednostavnosti i efikasnosti sve više se primenjuje, jer pomaže da se oslobodimo užurbanosti, stresa i dobro razmrdamo posle dugotrajnog sedenja.

Vežba za kapilare efikasna je kao i trčanje, ali ne opterećuje srce i zglobove, pa može da se radi u svim uzrastima i bez neke fizičke pripremljenosti.

IZ LEŽEĆEG POLOŽAJA

LEZITE na leđa, na tvrdu i ravnu površinu, a ispod vratnih pršljenova stavite tvrd jastuk ili urolan peškir. Podignite obe ruke i noge, a stopala savijte prema napred da budu paralelna s podom. U ovom položaju tresite ruke i noge od jednog do tri minuta ujutru, a uveče bi trebalo da traje dok izbrojite do 240 ili 360.

Napomena: ovo je jedna od “zlatnih” vežbi čuvenog japanskog iscelitelja, osnivača čuvenog sistema za očuvanje zdravlja, profesora Kacudžo Nišija. Pomoći će da se cirkulacija u celom telu znatno poveća, kao da ste se upravo vratili sa trčanja.

izvor: Novosti

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: