Vežbe za ramena

Lepa i izvajana ramena, pogotovo kod žena, su nešto veoma lepo za oko. Možete ih imati bez po muke i bez straha da će te ličiti na bildera. Predlažemo vam par jednostavnih vežbi,a ukoliko nemate tegove, pomoći će vam i flašice sa vodom ili peskom.

Za ovu vežbu, potrebni su vam lakši tegovi, a ruke su ravne. Držite tegove sa rukama na dole, dlanovi su na butinama. Polako podižite ruke do nivoa ramena, držeći laktove blago savijenim. Izdahnite i spustite se u polučučanj. Kada se ispravljate, udišite i spuštajte ruke polako u početni položaj. Ponovite postupak u 2 do 3 serije po 20 ponavljanja, sa 20-30 sekundi odmora između serija.

Ovu vežbu započnite u širokom stavu, sa težinom u jednoj ruci. Napravite iskorak sa strane, polako podižite ruku u stranu i istovremeno savijte torzo napre , držeći leđa ravno i postepeno savijajući koleno sa iste strane do polučučnja. Suprotna noga je i dalje ispravljena. Potrudite se da vam trbušni mišići sve vreme budu zategnuti. Spustite ruku i promenite stranu. Nastavite vežbu naizmenično menjajući strane, sa 10-15 ponavljanja. Podižite teg samo do nivoa ramena i neka vam pokreti budu spori i kontrolisani i pokušajte da ne koristite silu inercije kada vraćate ruku ka dole.

Još jedna varijacija na tradicionalne vežbe sa tegovima – Počnite u stojećem ili sedećem stavu, držeći tegove srednje težine u desnoj ruci, dlanovima okrenutim ka unutra. Počnite pokret savijanjem lakta i dovođenjem tega do desnog uha. Obavezno držite trbušne mišiće zategnutim da stabilizujete telo dok podižete težinu preko glave. To je prvi deo pokreta. Zatim ispravite ruke potpuno iznad glave. Jednim pokretom spustite se dole i ponovite ovu vežbu u 2,3 serije od po 10-15 ponavljanja za jednu ruku. Ponovite vežbu i za drugu ruku.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: